This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Special

Nick van den Berg is de nieuwe V-Max assistent race coördinator

12:15 15-03-2022

De 28-jarige Nick van den Berg is bij V-Max Racing Management de opvolger van Oscar Vianen in de functie van assistent race coördinator. Nick neemt de nodige autosportkennis met zich mee en hij popelt om aan raceseizoen 2022 te beginnen. Dat hij zeer gedreven is blijkt wel uit het feit dat hij van zijn vertrouwde woonplaats Harderwijk is verhuisd naar Utrecht om dichter bij het V-Max hoofdkantoor te wonen.

Schrijver
De interesse voor autosport begon voor Nick al in zijn kinderjaren. Formule 1 en alles wat in de Benelux gebeurde was voor hem een magische wereld. Het werd serieuzer toen hij voor een website artikelen ging schrijven. Nick merkte dat hij het interessant vond om sociaal contact te hebben met teams en rijders en het was voor hem een mooie tijd.

Affiniteit met sport
Door zijn affiniteit met sport was het logisch dat Nick ook ging studeren in die richting. De opleiding Sport Management was hem op het lijf geschreven. Na zijn opleiding kwam hij in eerste instantie terecht in de fitnesswereld, maar dat bleek niet zijn droombaan. Via verschillende andere banen kwam hij in de wereld van fietsen en dat paste hem beter. 

Assistent op Zandvoort
Omdat hij vaak op Circuit Zandvoort kwam kreeg Nick de mogelijkheid om Menno Weeda bij te staan als assistent race coördinator. Hij werkte daar tijdens veel internationale evenementen zoals onder andere GTWC, WTCR, F3 en ADAC. Daarmee deed Nick veel ervaring op en zes jaar lang voelde hij zich op die plek als een vis in  het water. 

Logische opvolger
Oscar Vianen is een goede vriend van Nick en toen die vertelde over zijn werk bij V-Max was dat natuurlijk voor beide vrienden een dankbaar onderwerp van gesprek. Oscar ging echter iets anders doen en dan blijkt maar weer eens dat één en éen soms drie kan zijn. Nick werd de opvolger van Oscar en gaat nu als assistent race coördinator Renata Aartsen ondersteunen bij V-Max Racing Management.

Verschillende petten
Dat betekent dat Nick zich gaat bezighouden met het organiseren van evenementen en alles dat daarbij komt kijken. Hij wordt naast de verschillende klasse coördinatoren aanspreekpunt voor de teams en rijders van alle vier de V-Max raceklassen.

Iedereen popelt
Tijdens de testdag op Circuit Zolder kreeg Nick, bij afwezigheid van Dick van Elk en Renata, meteen zijn vuurdoop. “Ik vond het geweldig. Het was een prachtige dag en het was heel mooi om te zien hoe iedereen genoot. Heel veel nieuwe gezichten in alle vier de raceklassen en ik kan echt merken dat iedereen popelt om aan het nieuwe raceseizoen te gaan beginnen. Dat geldt zeker ook voor mij,” besluit Nick zijn verhaal.