This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Drivers news

Max Veels sluit seizoen af met dubbel podium en derde in de eindstand

14:51 08-11-2022

Assen  – Max Veels heeft het seizoen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux afgesloten met een prachtige 3e en 2e stek. Met dit resultaat eindigt de snelle Rotterdammer als derde in het kampioenschap, een prima resultaat na een wat moeizaam begin van het autosport seizoen.

De Supercar Madness Finaleraces zijn de seizoensafsluiter van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Na zijn crash op Spa-Francorchamps had het team van Ferry Monster Autosport de BMW weer top geprepareerd. In de kwalificatie reed Max een vijfde tijd. Vooraf had hij op meer gehoopt, maar er zat voor nu niet meer in. “In de kwalificatie kreeg ik in mijn snelle ronde te maken met verkeer. In mijn 2e ronde in de laatste bocht een gele vlag waardoor ik van het gas af moest. Jammer, maar in de race hebben we de snelheid wat hoop geeft voor de rest van het weekend,” gaf Max met gemengde gevoelens weten.

Max Veels begon zaterdag aan de eerste race van het weekend. Hij kwam goed uit de startblokken, maar werd door een concurrent op het gras gedwongen. Hiermee raakt hij een concurrent en had wel de nodige schade. “Het was even aftasten hoe de wegligging was, maar gelukkig viel het mee,” verklaarde de snelle Rotterdammer. Hij kwam in zijn ritme en wist zo een paar concurrenten voorbij te steken. In de laatste fase van de race had hij het podium in het vizier, waarbij nog profiteerde van een lekke band van een concurrent. Zo finishte hij als derde. “Nu viel het onze kant op. Eerder dit jaar ontbrak het geluk en nu kon ik ondanks de schade toch een podiumplek pakken.”

Zondag stond de tweede race van het weekend op het programma en het sluitstuk van seizoen 2022. Max kende een belabberd begin van de race. “Ik kon de lichten niet goed zien, dus toen de rode lichten uitgingen stoof iedereen er vandoor en verloor ik wat plekken.” De verloren posities wist hij alweer snel goed te maken en Max meldde zich al weer snel vooraan op positie 4. “Mijn teamgenoot Jayden Post liet mij er gelukkig zonder strijd langs, hierdoor kon ik direct de focus liggen op positie 2 waar Meijer/van Riet reden. Per ronde kwam Max dichterbij. Na de pitstop kwam het duo Meijer/van Riet plotseling een aantal seconden verder voor Max de baan op. “ik melde dit direct bij mijn team want wist dat de pitstop te kort was”. Na een aantal minuten kwam de bevestiging en schoof Max door naar positie 2. Hij besloot niet meer het maximale van mens en machine te vergen en een zekere tweede stek binnen te halen. Dus met een prachtig podium besloot hij zijn seizoen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. “Voor ons was vandaag de 2e stek het maximaal haalbare. Ik ben erg blij dat we het maximale uit de auto en het team hebben gehaald, om het seizoen zo ook vervolgens af te sluiten”.

“Terugkijkend op 2022 ben ik heel tevreden op he team en mijn eigen prestaties. Nu streed ik iedere race voor het eremetaal en eindig ik als derde in de stand om de titel. Het is na  een wat moeizame start een prachtige tweede helft van het seizoen geweest met 5 podiumplekken in 6 races,” vertelde Max met gepaste trots.

Uitslag race 1 (top 6), zaterdag 29 oktober, Madness Finaleraces:

1. Maxime Oosten, 2. Dirk Warmerdam, 3. Max Veels, 4. Jayden Post, 5. Giovanni Scamardi, 6. Fred Caprasse
 

Uitslag race 2 (top 6), zondag 30 oktober, Madness Finaleraces:

1. Maxime Oosten, 2. Max Veels, 3. Meijer / van Riet, 4. Dirk Warmerdam, 5. Jayden Post, 6. Fred Caprasse

Eindstand 2022 na 12 races (top 6) BMW M2 CS Racing Cup Benelux:

1. Maxime Oosten 260, 2. Dirk Warmerdam / Jop Rappange / Dante Rappange 191, 3. Max Veels 176, 4. Willem Meijer / Lorenzo van Riet 158, 5 Berry van Elk 146, 6. Jayden Post 140