This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
De organisatie

De organisatie

De nieuwe BMW M2 Cup wordt, net als de Ford Fiesta Sprint Cup, Mazda MX-5 Cup, Supercar Challenge en GT&Prototype Challenge, georganiseerd door V-Max Racing Management uit Breda. Het team van V-Max Racing Management bestaat uit Dick van Elk en Renata Aartsen. Beiden nemen op dagelijkse basis de gehele organisatie voor hun rekening. Tijdens de raceweekenden worden zij voor de MX-5 Cup ondersteund door groot team van enthousiaste vrijwilligers die zowel op de nationale als internationale evenementen altijd van de partij zijn.

“Racen is niet alleen fysiek een inspannende sport, de emoties kunnen ook hoog oplopen. Van de uitbundige vreugde op het podium tot de woede na een race-incident en teleurstellingen na uitval door een technisch defect. Mijn taak is dit in goede banen te leiden en ik prijs me gelukkig dat er onder de rijders  nog steeds een sfeer van respect voor elkaar is.”

Dick van Elk

Bij de BMW M2 Cup blijft het motto hetzelfde als bij de overige vier raceklassen. De teams en rijders worden als belangrijkste “klant” gezien. Zonder de deelnemers immers geen evenementen. De voornaamste opdracht is ervoor zorgen dat de organisatie vlekkeloos verloopt, problemen worden opgelost worden en in geval van race-incidenten hier collegiale en acceptabele oplossingen voor vinden. De sfeer in een raceklasse is bepalend, onopgeloste conflicten zijn het begin van het einde.