This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Over de klasse

Over de klasse

In 2021 is de BMW M2 CS Racing Cup Benelux van start gegaan. Gereden wordt met de nieuwe CS Racing versie van de supersnelle BMW M2, een door BMW Motorsport geproduceerde raceauto met een 6-cilinder twin-turbo motor met 450 PK, geheel aangepast voor het circuit. De organisatie is in handen van V-Max Racing Management, tevens organisator van de Supercar Challenge, de Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup.

Bij de introductie in 2020 jaar was het aanvankelijk de bedoeling dat deze nieuwe Cup onderdeel zou worden van de Supercar Challenge. Dit is een raceserie die vanaf 2001 bestaat en is opgezet als een open klasse voor tal van merken en modellen raceauto's. Al deze raceauto’s rijden in verschillende divisies, gebaseerd op een verhouding tussen het vermogen en wagengewicht.  

Vanwege de grote interesse is in overleg met teams en rijders de beslissing genomen om ook deze nieuwe Cup op te zetten als twee officiële Nationale Kampioenschappen (KNAF en RACB) naar het voorbeeld van de Ford Fiesta Cups BE en NL. Beide nationale kampioenschappen krijgen een eigen reglement, klassement en podium. Ook zal er een gezamenlijke overall competitie zijn waarin duidelijk wordt wie overall het sterkste team is. 

De auto
Er wordt geracet met de door BMW Motorsport volledig voor het circuit ontwikkelde BMW M2 CS. De auto beschikt over een zes-in-lijn TwinPower turbomotor die goed is voor 450 pk.   

Bekijk de auto in detail

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux volgt het raceformat van de Supercar Challenge met twee vrije trainingen van 40 minuten, een kwalificatie over 20 minuten en twee races van 60 minuten inclusief verplichte pitstop. Dit maakt het mogelijk de auto met meerdere rijders te delen.