This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Special

Bart Drost wil zich kunnen meten in gelijkwaardige auto’s

13:02 09-11-2022

Tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen mocht de BMW M2 Racing Cup Benelux weer een nieuwe deelnemer verwelkomen. Bart Drost is geen onbekende in de autosport, want eerder al verscheen hij aan de start in de Supercar Challenge.

Motorsport
De inwoner van Amerongen was tot 2014 eigenlijk alleen geïnteresseerd in gemotoriseerde voertuigen op twee wielen. Hij nam fanatiek deel aan motorraces en hoewel hij daar veel plezier aan beleefde besloot hij daar in 2014 mee te stoppen.

Nieuwsgierig
Een leuk gesprek met zijn plaatsgenoot en getalenteerde coureur Henry Zumbrink bracht zijn nieuwsgierigheid naar de autosport. Hij nam deel aan enkele trackdays, werd enthousiast en behaalde met succes zijn racelicentie.

Kampioen Sport
Zijn eerste echte sporen in de autosport verdiende Drost in 2016 in de Supercar Challenge. Ook in 2017 en 2019 reed Drost in de Supercar Challenge. Hij vormde een equipe met Niels Kool in een Renault Clio bij Spirit Racing en samen werden ze zelfs kampioen in de Sport divisie.

Achterwiel aangedreven
In 2021 reed Drost in een BMW 240i mee in de DRDO en dat vond hij een mooie ervaring. De achterwiel aangedreven racer beviel hem goed en zo besloot hij eens verder te kijken naar klassen waar de BMW een hoofdrol speelt.

Gelijkwaardige auto’s
Dit jaar kwam Drost in contact met Michael Verkade van MV Autosport. De juiste klik was er bij beide en het leek Drost een mooie uitdaging om in een echte merkencup te racen. “Ik heb tot nu toe altijd in open klassen gereden waar diverse merken auto’s in meedoen. Is altijd leuk geweest, maar het lijkt mij geweldig om te racen in een klasse met gelijkwaardige auto’s. Ik zag bij Michael de BMW M2 en heb enkele races gezien, dat sprak mij erg aan,” legt Drost zijn keuze uit.

Het echte werk
Omdat de M2’s erg geliefd zijn en dus niet bij bosjes voor handen zijn ging Drost zelf op zoek. In Duitsland had hij succes, hij kocht een splinternieuwe BMW M2. Na deelname aan enkele trackdays was Drost klaar voor het echte werk en zo stond hij op TT Circuit Assen aan de start in een M2 met een frisse uitstraling.

Goede organisatie
“Mijn doel is nu eerst de auto leren kennen en mijn rondetijden flink te verbeteren. Het is een fantastische auto, door BMW echt helemaal klaargemaakt voor topautosport. Maar hij is veel zwaarder dan ik gewend ben en daar moet ik eerst aan wennen. Ik vind het fantastisch om weer in een raceklasse van Dick van Elk te kunnen rijden. Ik ken de organisatie natuurlijk goed en het is mij altijd prima bevallen. Nu maar kijken of ik volgend seizoen mee kan komen met alle toppers in deze mooie klasse!”