This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Voorbeschouwing

Kampioen bekend, maar wie wordt de vice-kampioen in Assen?

12:06 25-10-2022

Tijdens het Spa Racing Festival heeft Maxime Oosten de titelstrijd in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux al voortijdig in zijn voordeel beslist. Dit seizoen bleek met negen overwinningen uit tien races niemand opgewassen tegen de dadendrang van de jonge Fries. De vraag is of zijn honger nu gestild is, of dat hij ook op zijn thuiscircuit ongenaakbaar zal zijn. Als het aan zijn tegenstanders ligt is dat zeker geen uitgemaakte zaak!

Naast de vaste deelnemers zijn er tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen twee nieuwe uitdagers die het Oosten moeilijk willen maken. Beide geen onbekenden van V-Max Racing Management.

Altijd in BMW
Ruud Olij behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. De 59-jarige coureur is al sinds de eerste jaren een vaste waarde in de Supercar Challenge met heel wat overwinningen op zijn palmares. Altijd in een BMW en nu maakt hij dus zijn debuut in de BMW M2 Racing Cup Benelux tijdens de Supercar Madness Finaleraces. Kan hij daar ook de strijd aangaan met de toppers in deze competitieve klasse?

Andere BMW
Ook Bart Drost heeft al ervaring opgedaan in de Supercar Challenge, al is dat niet in een BMW en ook niet zo uitgebreid als Olij. Ervaring in een BMW heeft Drost wel recent opgedaan in een andere klasse in een BMW M240i, dus de verwachtingen zullen hoog gespannen zijn.

Tweede
Willem Meijer en Lorenzo van Riet zijn gemotiveerd om tijdens het laatste event in de BMW M2 Racing Cup Benelux van 2022 toe te slaan. Zij wonnen de eerste race op Circuit Zandvoort, maar hebben de nodige tegenslag gehad en misten de aansluiting met Oosten. Met een tweede en een derde plaats tijdens het Spa Racing Festival klommen zij echter weer op naar de tweede positie.

Vice-kampioen
Op TT Circuit Assen zullen zij de strijd om het vice-kampioenschap aangaan met Fred Caprasse en de equipe Dirk Warmerdam en Jop Rappange. Met 133 punten heeft Caprasse vijf punten minder dan equipe Meijer-Van Riet en heeft hij één punt meer dan Warmerdam-Rappange. Ook al is de titelstrijd beslist, er is nog genoeg om uit te kijken naar spannende races.

Wie van de drie
In de Belgische cup is de strijd nog niet gestreden. De beste papieren zijn met 202 punten voor Fred Caprasse.

Giovanni Scamardi heeft een achterstand van 23 punten en met nog maximaal 47 punten te verdienen op Assen is alles dus nog mogelijk. De equipe Joeri Janssens- Steven Brams heeft 43 punten minder dan Caprasse, dus in theorie kunnen zij ook nog kampioen worden, maar dat kan alleen als Caprasse en Scamardi beide races uitvallen en dat is erg onwaarschijnlijk. 

Trophy kampioenen
In de BMW Trophy hebben Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw de titel al op Spa-Francorchamps veilig gesteld. Equipe Albert Jochems en Charles Zwolsman wonnen daar weliswaar de eerste race, maar vielen de tweede race uit en kunnen hun concurrenten niet meer inhalen in punten.

Programma
Op vrijdag 28 oktober start de kwalificatie over 20 minuten om 16.20 uur. De eerste race van 60 minuten van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux start zaterdagmiddag om 14.35 uur. De tweede race van de Supercar Madness Finaleraces van een uur start op zondagmorgen om 11.50 uur. 

TicketsTickets koop je direct online of op het circuit aan de kassa. Voor beide dagen zijn andere tickets vereist. Ticketprijzen kinderen: Kinderen 6 t/m 12 jaar: €15. Kinderen t/m 5 jaar: gratis toegang.

Klik hier voor meer info!

Op TV
Uitgebreide videoverslagen van alle races in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux worden door RTL7 uitgezonden in het nieuwe TV-programma Autosport NL.