This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
BMW M2

Jean-Philippe Piron en Pierre-Yves Rosoux in de BMW M2 Cup Benelux

13:39 05-01-2022

Jean-Philippe Piron en Pierre-Yves Rosoux in de BMW M2 Cup Benelux in de kleuren van Racing + Experience!

Hij gaat al eeuwen in de Belgische nationale circuitracerij mee en ook in 2022 zien we hem in actie… Zijn naam? Pierre-Yves Rosoux. De Luikenaar zal dat doen in het gezelschap van Jean-Philippe Piron, die hij ook coacht en samen starten ze in de BMW M2 Cup Benelux, een competitie met een twintigtal BMW M2 CS Racing Cup van de laatste generatie. De deelname is er een in de kleuren van Racing + Experience, een structuur van Jean-Philippe Piron die zich richt op competitie, trackdays en mensen bekend maken met het autoracen (circuitdopen).

In de carrière van een coach op circuit, zijn er periodes die meer hun stempel drukken dan andere. Toen Jean-Philippe Piron, een ondernemer uit Neufchâteau, met Pierre-Yves Rosoux contact opnam, had deze laatste geen enkel idee welke richting het avontuur zou uitgaan. “In eerste instantie stelde ik voor om een halve dag coaching te volgen in het Centre de Maîtrise du Volant in Hermalle-sous-Argenteau, gevolgd door trackdays met een BMW M3 en een VW Fun Cup”, legt Rosoux uit. “Al heel snel kreeg Jean-Philippe de smaak te pakken, waarna hij een BMW M2 CS Racing kocht en in 2021 hebben we niet minder dan… zeventien dagen op circuit doorgebracht. Dat is volgens mij goed voor een totaal van niet minder dan 4000 kilometer om stap voor stap vooruitgang te maken en één voor één de geheimen van het rijden op circuit te ontdekken.”

Voor het seizoen 2022 is er in de agenda plaatsgemaakt voor competitie en de keuze viel uiteindelijk op de BMW M2 Cup Benelux. Er zal gereden worden in de kleuren van Racing + Experience, een bedrijf dat opgericht is met het oog op competitie, maar ook mogelijkheden biedt voor trackdays en circuitdopen. We zien de M2 CS Racing Cup van Jean-Philippe Piron en Pierre-Yves Rosoux dus in zes meetings en dat op de circuits van Spa-Francorchamps, Hockenheim, Zandvoort (tweemaal), Zolder en Assen!

We komen in de categorie AM uit”, gaat ‘Pierrot’ verder. “Ik ben de kaap van de 50 lentes voorbij en kan dus in dezelfde categorie uitkomen als Jean-Philippe Piron, waarbij we alles in het werk zullen stellen om zijn progressie verder vorm te geven in een competitieve omgeving. Ieder goed resultaat is uiteraard een ‘plus’. De wagen wordt onder handen genomen door de mensen van John’s Racing Team, de structuur van John Svensson, die over heel wat technische knowhow beschikt…”

Naast het programma in de BMW M2 Cup Benelux, biedt Racing + Experience ook diverse coachingformules op circuit aan, voor iedereen die op circuit progressie wil maken en dat in een professioneel kader. Als kers op de taart zijn er de circuitdopen, over 3 of 4 ronden, en dat aan een tarief van 299 euro, in de BMW M2 CS Racing Cup met Pierre-Yves Rosoux. Informatie vindt u op de internetsite van Racing + Experience.

www.racingplusexperience.be

Tekst + Foto's: www.autosportwereld.be