This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
BMW M2

V-Max-kampioenen BMW M2 CS Racing Cup Benelux gehuldigd

12:22 15-12-2023

Op de thuisbasis van V-Max Racing Management in Breda zijn vrijdagavond 8 december de kampioenen van het seizoen 2023 gehuldigd. De top drie in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux mochten het podium beklimmen om daar hun fraaie en dik verdiende trofeeën in ontvangst te nemen.

Het is inmiddels een mooie traditie geworden dat V-Max Racing Management zijn kampioenen tijdens een feestavond in het zonnetje zet. Dit keer was gekozen voor de thuisbasis van VRM in Breda en opnieuw was de opkomst van rijders, teamleden, vrienden, familie en bij de organisatie van V-Max betrokken medewerkers bijzonder groot.

Dick van Elk, die de presentatie voor zijn rekening nam, keek niet alleen terug naar het afgelopen seizoen, maar ook naar de plannen voor 2024. De kalender voor komend seizoen was al in een eerder stadium naar buiten gebracht. Nieuw was wel het op zich trieste, maar niet geheel onverwachte gegeven dat de BMW M2 CS Racing Cup Benelux als zelfstandige klasse ophoudt te bestaan en wordt geïntegreerd in de Supercar Challenge. Daarnaast worden er wat aanpassingen gedaan in de opzet van de wedstrijdschema’s waardoor de VRM-kampioenschappen nog aantrekkelijker worden voor de deelnemers. Uiteraard wordt er ook weer gezorgd voor uitgebreide media-aandacht.

Daarna was het tijd om de prijswinnaars richting het podium te roepen. Door zelfs zo laat in het seizoen nog de nodige raceverplichtingen, kon niet iedereen zijn trofee zelf ophalen, maar het was goed om te zien dat toch het overgrote deel van de winnaars in eigen persoon aanwezig was.

Sen Roodenburg en Gianni van de Craats zullen de geschiedenisboeken ingaan als de laatste kampioenen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. De tweede plaats ging hier naar het trio Jop Rappange, Dante Rappange en Dirk Warmerdam, terwijl na een enerverende laatste race op Assen Senna van Soelen, Leyton Fourie en Mark van der Aa het seizoen op plek drie afsloten.

De titel in de Trophy klasse van de BMW’s ging met grote overmacht naar Rogier de Leeuw en Patrick te Vreede. Sandra van der Sloot en John van der Voort mochten de trofee voor de tweede plaats in ontvangst nemen, terwijl Dick van Elk het podium completeerde.

Nadat alle trofeeën waren uitgereikt, kon de dj de volumeknop weer opendraaien en werd er onder het genot van hapjes en drankjes nog uitgebreid teruggekeken op het afgelopen seizoen en plannen besproken voor 2024.