This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Rijder nieuws

Team Rappange/Warmerdam gaat in 2023 voor de BMW M2 titel

13:59 13-02-2023

Voor het derde opeenvolgende jaar staat de equipe Rappange/Warmerdam aan de start van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. In 2022 waren ze runner-up achter teamgenoot Maxime Oosten en in het nieuwe seizoen gaan ze voor niets minder dan het kampioenschap. Dirk Warmerdam bemant bij elke race de BMW M2 en wordt afwisselend bijgestaan door de broers Jop en Dante Rappange die elk ook een Europees programma rijden in respectievelijk GT3 en GT4. De service is wederom in handen van het ervaren team van Bas Koeten Racing.

De gebroeders Rappange stapten na hun carrière in karting samen met hun zus Belle over naar de Ford Fiesta Sprint Cup die in 2018 van start ging. Dirk Warmerdam reed onder meer Mazda MX5 Cup en vanaf de introductie van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux in 2021 sloegen zij de handen ineen. In zowel 2021 als 2022 waren ze vaak te vinden op het podium en in 2022 legden ze in de allerlaatste race van het seizoen beslag op P2 in de eindstand van het kampioenschap. Voor het team van Bas Koeten Racing betekende dit een P1-P2 in de overall klassering omdat Maxime Oosten zich tot kampioen kroonde.

In 2023 worden maar liefst vijf circuits bezocht tijdens zes evenementen. Naast de vier bekende circuits in Nederland en België reist het M2 gezelschap in de eerste seizoenshelft af naar de Red Bull Ring voor een wedstrijd samen met de Italiaanse BMW M2 Cup. Een startveld van circa 30 identieke auto’s wordt dan verwacht.


Jelle Koeten: “Al sinds 2018 werken we met de Rappanges en ze hebben laten zien dat ze vanuit karting, via de Ford Fiesta Sprint Cup en BMW M2 Cup met succes kunnen doorstromen naar Europese GT4 en GT3 auto’s. Met Dirk Warmerdam vormen zij een sterke equipe in de M2s. Podiumkandidaat waren ze altijd al, nu ook kampioenschapskandidaat.”