This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Voorbeschouwing

Superspannende finale met vier titelkandidaten

13:52 24-10-2023

Het laatste evenement in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zou wel eens tot een apotheose kunnen leiden. Drie races tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen gaan bepalen wie zich tot kampioen 2023 mag kronen. Met nog maximaal 48 punten te verdienen en één schamele punt tussen de nummers 1 en 2 en slechts 16 punten achterstand voor nummer drie is onmogelijk te zeggen wie zondagavond het gelukkigste van TT Circuit wegrijdt. Ook de nummer vier, op 18 punten achterstand, is nog altijd kanshebber in de titelstrijd!

Net als tijdens de BetCity Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort rijden de BMW M2-coureurs tijdens Supercar Madness op TT Circuit Assen drie races. Op zaterdag staan er twee sprintraces van elk 30 minuten op het programma. In deze races rijden de rijders van een equipe elk een race. Op zondagochtend gaat de race van een uur met pitstop waarschijnlijk bepalend zijn.

Race incident
Tijdens het Spa Racing Festival kwamen titelkandidaten Dante Rappange en Mark van der Aa vlak na de start ongelukkig met elkaar in aanraking. Een lichte aanraking resulteerde in een kettingreactie met grote gevolgen. Beide auto’s vielen uit, waarbij de BMW M2 met startnummer 15 van Rappange zodanig beschadigde dat hij en zijn teamgenoot Dirk Warmerdam op Assen in een andere BMW M2 van Bas Koeten Racing zullen rijden.

Bas Koeten of toch Blueberry?
Maar zelfs met twee uitgevallen auto’s heeft Bas Koeten Racing met Senna van Soelen, equipe Sen Roodenburg/Gianni van de Craats en equipe Dirk Warmerdam/Dante Rappange nog steeds drie titelkandidaten. De vierde die nog altijd kans heeft op de titel is Berry van Elk, die op Spa-Francorchamps goed scoorde en zijn achterstand terugbracht tot 18 punten.

Finishen belangrijk
Tijdens de Supercar Madness Finaleraces op TT Circuit Assen rijdt Senna van Soelen alleen. Mocht hij erin slagen om de titel binnen te slepen, dan zijn ook Leyton Fourie en Mark van der Aa, met wie Van Soelen dit seizoen een equipe vormt, kampioen. Equipe Sen Roodenburg/Gianni van de Craats heeft slechts één punt achterstand en met nog 48 punten te verdienen zijn ook zij een grote kanshebber. Dit duo heeft dit seizoen nog geen race gewonnen, maar heeft zeer constant gereden en daarom elke race goede punten gescoord. Kampioenschapsleider equipe Van Soelen/Fourie/Van der Aa heeft weliswaar vijf races gewonnen, maar is ook drie keer niet gefinisht en daardoor missen ze dus veel belangrijke punten.

Wie van de vier?
Wie dit seizoen kampioen wordt is dus absoluut niet te voorspellen. Wel een zekerheid is dat de drie races ongelofelijk spannend gaan worden en dat alle titelkandidaten tot de limiet zullen gaan om te winnen. 

BMW Trophy
In de BMW Trophy, voor rijders boven de 45 jaar, hebben Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw al tijdens het Spa Racing Festival de titel veilig gesteld. Met een overwinning en een derde plek op Spa is de achterstand van equipe Sandra van der Sloot/John van der Voort op Assen niet meer goed te maken en dus is het kampioenschap voor De Vreede en De Leeuw al een feit. Een knappe prestatie, want zij wonnen dit seizoen vijf races, werden vijf maal tweede, eenmaal derde en stonden dus na alle races op het podium.

Programma
Op vrijdag 27 oktober wordt de kwalificatie gereden in twee sessies van elk 15 minuten. De eerste sessie start om 16.10 uur en nadat de rijderswissel heeft plaatsgevonden begint sessie twee om 16.30 uur.
Op zaterdag 28 oktober begint de eerste sprintrace van 30 minuten van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux om 11.30 uur. De tweede race heeft dezelfde lengte en start op zaterdagmiddag om 15.55 uur. De climax zal plaatsvinden op zondagmorgen 29 oktober om 10.45 uur. De laatste race van seizoen 2023 duurt een uur met verplichte pitstop en zal gaan bepalen wie de kampioen, of kampioenen in geval een equipe wint, gaan worden.

Op TV
Uitgebreide videoverslagen van alle Supercar Madness races in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux worden op zondag 10 december door RTL7 uitgezonden in het TV-programma Autosport NL.

Kaarten zijn te bestellen via https://www.finaleraces.nl/assen-2023/supercar-madness-finaleraces