en
BMW M2

Xwift Racing Events met Jamie Vandenbalck en Willem Meijer in de VRM BMW M2 Cup

12:15 01-04-2021

Naast alle Nederlandse teams die zich hebben ingeschreven voor de nieuwe VRM BMW M2 Cup zal ook het Belgische Xwift Racing Events aan de start verschijnen. Onder auspiciën van zowel RACB Sport als de KNAF vormen de Belg Jamie Vandenbalck en de Nederlander Willem Meijer samen een sterke equipe in een fonkelnieuwe BMW M2.

Xwift Racing Events van zakenman Pieter Denys kwam vorig jaar uitvoerig in het nieuws, toen zij bekendmaakten dat zij in de 24 Uren van Zolder verschillende BMW's 325i wilden laten besturen door debutanten, waaronder vooral bekende Vlamingen en CEO's van diverse bedrijven. Uiteraard na voltooiing van een degelijke opleiding en het behalen van de vereiste licenties.

"Het blijft de bedoeling om dit jaar in de 24 Uren van Zolder onze BMW's 325i aan de start te krijgen met per BMW vier coureurs/CEO's, gekoppeld aan telkens een bekende Vlaming," zegt Lieven De Clercq, team-manager van de Oost-Vlaamse formatie. "Xwift Transport is een bedrijf dat doorheen Europa express transport doet van goederen in alle maten en gewichten en dit 24/7, het hele jaar door. Met Xwift Racing Events verruimden we ons aanbod met trackdays en incentive-activiteiten naar bedrijven toe, en daarom volgde de aankoop van enkele Radicals (SR1 en SR3). Het is de bedoeling dat we de Radicals en de BMW M2 ook zullen inzetten tijdens de 24 Uren van Zolder! Door voor de BMW M2 Cup te kiezen, willen we Xwift Racing Events in de schijnwerpers zetten en tonen dat we net zoals het transportbedrijf ook in de autosport succesvol willen zijn! Om ook in die missie te slagen doen we een beroep op twee ervaren coureurs, Jamie Vandenbalck en Willem Meijer!"

Jamie Vandenbalck zat de afgelopen zes jaar in de Europese GT4 achter het stuur van pk-rijke auto's zoals de KTM Reiter, BMW M4 en Aston Martin. Willem Meijer reed in TCR Benelux in een Audi RS 3 LMS en in de Supercar Challenge bestuurde hij een BMW M4 Silhouette!

"Xwift Racing is een bedrijf, dus moet er rekening gehouden worden met een kosten-batenanalyse," licht Lieven toe. "Dat is ook precies de reden dat wij voor ons debuut voor het programma van V-Max Racing Management kiezen. We kunnen dan namelijk tijdens hetzelfde weekend onze volledige structuur benutten voor zowel de Radicals in de Supercar Challenge als de BMW M2 Cup. Dat in deze nieuwe klasse twee races van één uur worden gereden biedt Jamie en Willem voldoende track time. Eén uur racen per coureur, met een eventuele pitstop van zestig seconden om van coureur te wisselen en bij te tanken, vraagt teamwork en dus kunnen onze monteurs ook daar voor het verschil zorgen. Samenwerken voor een goed resultaat. Dat is waar Xwift Racing Events voor staat."

Zes meetings staan er op de kalender van de VRM BMW M2 Cup, met op 10 en 11 april op Circuit Zandvoort de eerste ontmoeting. Nadien zijn er nog races op Spa-Francorchamps, Circuit Zolder en TT Circuit Assen.