Drivers news

Xwift debuteert met twee podiumplekken met Vandenbalck en Meijer

09:47 16-04-2021

 

Tijdens de Openingsraces op het circuit van Zandvoort heeft het team van Xwift Racing Events haar debuut gemaakt in de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Dit debuut is luister bijgezet door het behalen van twee podiumplekken door de rijders Jamie Vandenbalck en Willem Meijer.

De VRM BMW M2 Cup werkt dit seizoen zeven evenementen af op de mooiste circuits van de Benelux. Teambaas Lieven De Clercq gaat het avontuur aan met rijders Jamie Vandenbalck en Willem Meijer. “De wagen is hagelnieuw,” verklaarde Meijer. “In de trainingen heb ik de eerste meters gemaakt met deze wagen en is toch totaal iets anders dan waarmee ik eerder reed. Ook is het team voor mij nieuw.” Het rijdersduo wist de nieuwe wagen direct in het middenveld te kwalificeren. Een prima prestatie van het team en de rijders.

Willem Meijer had de eer de eerste start voor zijn rekening te nemen. Op een vochtige baan stond de BMW op slicks, wat de start toch heel spannend maakte. Vanuit het middenveld deed hij het voorzichtig aan, maar gaandeweg kwam hij in zijn ritme en wist de aansluiting te vinden bij een groep vooraan. “Om de banden te sparen, besloot ik af te wachten. Toen iedereen de pits in dook voor de verplichte stop, zette ik vol aan,” aldus Meijer. Jamie Vandenbalck lag op podiumkoers. “De wagen is volledig nieuw, ook heb ik niet op dit aangepaste circuit van Zandvoort gereden. Onze stop was goed en zelf kon ik de tweede plek houden. Een prachtig resultaat,” liet Jamie zeer blij weten. “Onverwacht, want in de trainingen kwamen we te kort. De raceafstelling van het team en de pitstop waren perfect!”

In race twee was het de beurt aan Jamie Vandenbalck om te starten. Vanaf een vijfde plek begon hij aan de race, waarbij hij als tweede uit de eerste bocht stuurde. “Ik verschoot van deze geweldige start, dit had ik niet verwacht. Daarna besloot ik voorzichtig te doen met het materiaal en consolideerde ik die mooie tweede stek,” aldus Jamie na zijn stint. Toen na de stop Willem Meijer het stuur overnam, kreeg die direct een concurrent onder de bumper. “Ik heb nog nooit het gaspedaal zo krom getrapt, maar zo behielden wij de tweede stek,” aldus de Nederlander. In de laatste minuten waagde hij nog een aanval voor de zege, maar de banden waren te hevig gesleten. Daarmee pakte Xwift wederom een tweede plek.

 “We kunnen terugkijken op een prachtig debuut! Met twee nieuwe rijders in een nieuwe cup direct twee podiumplekken pakken is een prestatie van formaat. Met een goed gevoel en twee trofeeën keren wij huiswaarts, op naar de volgende ronde op Spa-Francorchamps,” liet teambaas Lieven De Clercq optekenen na de goeie prestaties.

Ook het rijders duo Vandenbalck en Meijer waren opgetogen. “We hadden dit nooit verwacht,” gaven de heren aan. “Dit weekend was een steile leercurve, na moeilijke trainingen hebben wij de perfecte raceafstelling gevonden met het team die goed werk hebben geleverd. Het was een race tegen de klok maar zijn er toch in geslaagd om hem in topconditie klaar te krijgen. Dit betaalde zich uit in twee podiumplekken!”

Tussenstand (top 6) kampioenschap VRM BMW M2 Cup na 2 races:
1. Colin Caresani 46, 2. Willem Meijer / Jamie Vanderbalck 40, 3. Van der Aa / Bogaerts 34, 4. Kelvin Snoeks 28, 5. Maxime Oosten 22, 6. Daan Pijl 21