en
BMW M2

VRM BMW M2 Cup beleeft komend weekend haar vuurdoop

07:44 07-04-2021

Met 18 ingeschreven splinternieuwe BMW M2’s gaat de nieuwe raceklasse van V-MAX Racing Management komend weekend op CM.com Circuit Zandvoort in volle vaart van start. In de aanloop naar de seizoenopener bleek de interesse voor deelname aan de VRM BMW M2 Cup zo groot dat deze nieuwe klasse, die eerst onderdeel zou uitmaken van de Supercar Challenge, met een mooi startveld een zelfstandige cup geworden is.  

Twee Nationale Kampioenschappen
In overleg met teams en rijders is de beslissing genomen om deze nieuwe cup op te zetten als twee officiële Nationale Kampioenschappen (KNAF en RACB), naar voorbeeld van de Ford Fiesta Cups BE en NL. Beiden kampioenschappen hebben een eigen reglement, klassement en podium, maar ook gezamenlijk een Overall Competitie. 

Raceformat
Per weekend zijn er twee vrije trainingen van elk 40 minuten, een kwalificatie over 20 minuten en twee races van 60 minuten met een verplichte pitstop. Het veld BMW M2’s zal de races aanvangen met een rollende start. De snelste rondetijd uit de kwalificatie bepaalt de startpositie voor race 1, de op één na snelste tijd die voor race twee. In veel gevallen zal de pitstop ook een rijderswissel betekenen, want veel van de teams rijden met een bezetting van twee rijders. Net als alle andere V-Max raceklassen zal ook de VRM BMW M2 Cup voorzien zijn van het betrouwbare rubber van Hankook Racetyres, verzorgd door Jan Paul van Dongen.

Jong en oud
Wanneer we de lijst met deelnemers bekijken is het op voorhand moeilijk aan te geven wie de grootste kanshebbers op een zege zijn. Het is een mooie mix geworden tussen jeugdige onbevangenheid en zeer ervaren rijders. De eerste categorie met coureurs als Maxime Oosten, Max Veels, Daan Pijl, Dante Rappange, Dirk Warmerdam, Lorenzo van Riet, Willem Meijer en Colin Caresani. De ervaring van Jack van der Ende, Henry Zumbrink, Sebastiaan Bleekemolen, Melvin de Groot, Berry van Elk, Mark van der Aa, Koen Bogaerts en vele anderen maakt het interessant om te zien of zij de jeugd voor kunnen blijven.

Zes dealerteams
Maar liefst zes BMW dealerteams zijn actief in de VRM BMW M2 Cup. Zoals eerder bij de presentatie in november bekend gemaakt zijn dat de BMW Motorsport partners van de cup Renova, De Maassche en Poelgeest. Maar ook Hans Seevers, Ekris en De Beier hebben de nieuwe VRM BMW M2 Cup omarmd en nemen deel aan het dealerteam  kampioenschap.

Test – en persdag
Op vrijdag 9 april is er voor genodigden gelegenheid de BMW M2 te testen. Ook zal de pers te woord gestaan worden over alle ins en outs van de nieuwe cup.

Zaterdag 10 april
Op zaterdag is dan eindelijk de vuurdoop van de VRM BMW M2 Cup. Om 9.15 uur begint de eerste vrije training van 40 minuten, om 12.40 uur gevolgd door de tweede training met dezelfde lengte. De BMW M2-coureurs sluiten hun eerste dag om 15.25 uur af met de kwalificatie over 20 minuten.

Zondag 11 april
Op zondag staan twee races van elk 60 minuten met verplichte pitstop op het programma. Race 1 begint om 9.45 uur, de tweede race start om 15.05 uur. Na deze twee races hebben we dan eindelijk een eerste indruk van hoe de kaarten in deze nieuwe topklasse geschut zijn.

Op TV
Het is voor toeschouwers helaas nog niet mogelijk om bij de races aanwezig te zijn, maar gelukkig is alles via een uitgebreid verslag op RTL te zien. Deze uitzending is op 25 april op RTL 7 om 14 uur. 

Voor meer inlichtingen over de VRM BMW M2 Cup
V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78, 4824 AM Breda
Dick van Elk
06-53798219
dickvanelk@vrm-m2cup.nl