Drivers news

MV Motorsport debuteert met veel strijd in de VRM BMW M2 Cup

09:38 16-04-2021

MV Motorsport van Maikel Verkade kan terugkijken op een succesvol autosport debuut in de VRM BMW M2 Cup. Met Kelvin Snoeks streed het team tijdens de Openingsraces op het circuit van Zandvoort beide wedstrijden voor de ereplekken. Zeker geen eenvoudige opgave, omdat de concurrentie bestaat uit teams met veel ervaring. Helaas greep het team nipt naast een podiumplek, wat het debuut nog een gouden randje zou geven.

Het team van MV Motorsport heeft een tweetal BMW M2 Cup machines. In de afgelopen maanden is er door diverse rijders getest in de 450 pk sterke bolide. Voor de Openingsraces voegde Kelvin Snoeks zich bij het team van Maikel Verkade. Snoeks heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in diverse formulewagens en GT’s. In de kwalificatie zat hij er direct goed bij, terwijl de concurrentie al veel meters met deze wagens heeft gemaakt. Helaas bleek zijn wagen bij de keuring te licht, waardoor hij beide races vanaf de laatste plaats moest beginnen. “Het team is echt goed, echt balen dat we net te licht waren,” verklaarde Snoeks. “Anders zou ik als derde starten.”

Zondagochtend maakte het team van MV Motorsport zich op voor de eerste race. De wagen was top geprepareerd en op het juiste gewicht. Kelvin Snoeks had het gele veld voor zijn bumper, toen deze werd losgetalen voor de wedstrijd over een uur. Al voor de eerste bocht had hij de eerste concurrenten verschalkt. “De strijd is geweldig in deze klasse! Zo wist ik mij goed op te werken. Ik kwam alleen na een uur racen een fractie van een seconde te kort voor een podium,” aldus Snoeks.

De tweede wedstrijd zou wederom een inhaalrace worden voor Kelvin Snoeks. Net als in race een wist hij met de MV Motorsport BMW uit de problemen te blijven en weer een flink aantal plekken goed te maken. Hij kwam als vijfde over de meet en was daarmee tevreden. “De wagens zijn gelijkwaardig en de concurrentie is ook sterk. Vijfde worden is dan het maximaal haalbare,” aldus Kelvin Snoeks. “Als ik niet vanaf de laatste plek zou starten, zou ik voor de overwinning strijden. Met het team heb ik zo wel een visitekaartje afgegeven! Zo wil ik MV-Motorsport, Maikel Verkade en Dick van Elk bedanken voor deze kans.”

Teambaas Maikel Verkade blikte met veel genoegen terug op zijn debuut: “Het is een fantastisch weekend geweest. Om met een nieuw team mee te doen met de snelsten vooraan is geweldig! Het had natuurlijk nog beter kunnen zijn, maar wij hebben nu ook al veel geleerd. De volgende keer komen we sterker terug!”

Heeft u interesse om met de BMW M2 Cup te rijden, neem dan contact op met Maikel Verkade. U kunt de wagen delen met een rappe rijder, maar ook een trackday behoort tot de mogelijkheden.

Tussenstand (top 10) kampioenschap VRM BMW M2 Cup na 2 races:
1. Colin Caresani 46, 2. Meijer / Vanderbalck 40, 3. Van der Aa / Bogaerts 34, 4. Kelvin Snoeks 28, 5. Maxime Oosten 22, 6. Pijl / Magdziarz 21, 7. Bleekemolen / De Groot 16, 8. Van Riet / Zumbrink 14, 9. Veels / Van der Ende 12, Rappagne / Warmerdam 10