en
Drivers news

Xwift Racing pakt overwinning en een tweede stek tijdens DTM-weekend

13:42 24-09-2021

Het team van Xwift Racing Events heeft tijdens het DTM-weekend op het TT-circuit van Assen loon naar werken gekregen. Met Willem Meijer aan het stuur wist het team de lang geanticipeerde zege binnen te halen in de BMW M2 Cup. 

De BMW M2 Cup reed in het voorprogramma van de DTM op het TT-circuit van Assen. Willem Meijer moest als coureur de kar trekken, omdat Jamie Vandenbalck door omstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn. Meijer reed een sterke kwalificatie en wist zich prima in het middenveld te kwalificeren. Een prima uitgangspositie voor de race over een uur.

Tegen het vallen van de avond werd de eerste race van het weekend verreden. Willem Meijer kende in de Xwift Racing Events BMW M2 een moeizame start. De snelle Nederlander wist zich snel te herstellen en knokte zich naar de derde stek. “Ik nam meer risico dan gebruikelijk en reed zo naar een derde plaats. Het team had de wagen optimaal geprepareerd en de weglegging was geweldig,” liet Willem Meijer optekenen. Door enkele neutralisaties verliep het vervolg van de race wat rommelig, maar onverlet was het Xwift Racing BMW die als winnaar over de meet kwam. “Het resultaat is prachtig, een ware beloning voor het team dat keihard heeft gewerkt. De neutralisaties maakte de race wat chaotisch, maar het goede resultaat is wat nu telt!”

De tweede race van het weekend laat zich kenmerken door close-racing. Direct lag Willem Meijer op podiumkoers met de wagen, maar alertheid was geboden want de snelle mannen achter hem hadden het op zijn positie voorzien. “Voor iedere centimeter moest worden geknokt. De wegligging was perfect en de BMW deed precies wat ik wilde!” liet Willem Meijer optekenen

Halverwege de wedstrijd besloot het team op exact het juiste moment om de wagen binnen te halen voor de verplichte pitstop. Een beslissing die zorgde dat Xwift Racing Events promoveerde naar de tweede stek. “Het team riep mij op exact het juiste moment binnen. Zonder hen zou ik niet als tweede over de meet zijn gekomen.” In de laatste minuten maakte hij geen fouten en wist zelfs het gat naar de leider te verkleinen, maar de race was te kort voor een aanval. Daardoor moest hij zich tevredenstellen met de tweede positie.

“Een geweldig weekend voor het gehele team en mij. Eindelijk die overwinning en dan ook op zondag nog een podium pakken is loon na hard werken. Zeker in het seizoen waar het tot nu toe niet altijd meezat. Met een grote glimlach en twee bekers gaan wij allemaal huiswaarts.”

Uitslag (top 6) zaterdag 18 september, DTM TT Circuit Assen
1. Willem Meijer, 2. Van Riet / Zumbrink, 3. Kelvin Soeks, 4. Magdziarz / Pijl, 5. Caresani, 6. Oosten

Uitslag (top 6) zondag 19 september, DTM TT Circuit Assen
1. Oosten, 2. Willem Meijer, 3. Rappagne / Warmerdam, 4. Veels / Van der Ende, 5. Caresani, 6. Magdziarz / Pijl

Tussenstand (top 6) BMW M2 Cup na 12 races:
1. Caresani 118,5, 2. Willem Meijer / Jamie Vandenbalck 98,5, 3. Snoeks 96,5, 4. Pijl / Magdziarz 86,5, 5. Warmerdam / Rappagne 80, 6. Veels / Van der Ende 77,5