Drivers news

Ouderwets cupracen voor Veels en Van der Ende in de BMW M2 Cup

11:23 22-09-2021

Max Veels en Jack van der Ende hebben er elke centimeter op de baan voor moeten knokken. Ouderwets cupracen waar het duo zich kranig wist te verweren. Helaas pakten ze wederom een vierde stek en kwamen net te kort voor een podium.

In het voorprogramma van de DTM op het TT-circuit van Assen kwamen Max Veels en Jack van der Ende met de EKRIS BMW M2 in actie. Het duo wist zich keurig in het middenveld te kwalificeren, waarmee het lang gehoopte podium binnen handbereik lag.
 

Zaterdag met het vallen van de avond werd de eerste race verreden. De laagstaande zon maakte het er niet makkelijk op. Jack die de start voor zijn rekening nam, kwam aan racen echter niet toe. Door een flink oliespoor werd de race lang geneutraliseerd. Het zou nog erger worden, een concurrent verremde zich en duwde zo de EKRIS BMW van de baan. “We reden comfortabel op plek 3, maar een concurrent maakte een grove rem fout en duwde ons van de baan de grindbak in. Zuur dat wij dit niet konden omzetten in een succes,” aldus Jack. Max kon daardoor geen meter rijden.

Het was Max die zondag de start voor zijn rekening nam en kon zich opmaken voor een prachtige strijd. De initiële start op de lijn was niet sterk, maar na bocht 3 had hij ten opzichte van de start twee plekken gewonnen. Bumper aan bumper reden de BMW’s over het TT-circuit van Assen. “Geweldig om zo te knokken met de concurrentie. De wegligging was perfect, dus ook hulde voor het team die de schade van zaterdag perfect had hersteld. Met de wagen kon ik alles doen wat ik wilde en dan zo strijden geeft echt voldoening!” liet Max weten.

Jack nam na de pitstop het stuur over. Ook hij moest flink aan de bak. In de strijd moest hij ook een tik incasseren. “Het was ouderwets cupracen waar er wel eens een tikkie wordt uitgedeeld. Alleen stond het stuur daardoor scheef in de auto. De wegligging was zo goed dat ik toch kon meekomen met de snelste mannen. Alleen een podium was onhaalbaar nadat ik een flinke tik kreeg en daardoor een uitstapje in het gras tijdens de inhaalactie op P4. Uiteindelijk heb ik mij vanuit een 6de positie nog terug kunnen vechten naar een vierde plaats.,” keek Jack met wisselende gevoelens terug op de race.


Max: “Er lijkt wel een vloek op te rusten. We zijn weer vierde en wederom net buiten het podium. Toch zijn we tevreden met de progressie en de snelheid die we hebben. De strijd was geweldig en het publiek op de tribunes zullen hebben genoten van de race, alleen hadden we die beker nu toch echt wel een keer verdiend.”

“De volgende ronde is op Spa. Dat blijft een indrukwekkend circuit en daar gaan we voor een top resultaat.”

Uitslag (top 6) zaterdag 18 september, DTM TT Circuit Assen
1. Willem Meijer, 2. Van Riet / Zumbrink, 3. Kelvin Soeks,
4. Magdziarz / Pijl, 5. Caresani, 6. Oosten, NC Max Veels / Jack van der Ende

Uitslag (top 6) zondag 19 september, DTM TT Circuit Assen
1. Oosten, 2. Willem Meijer, 3. Rappagne / Warmerdam, 4. Max Veels / Jack van der Ende, 5. Caresani, 6. Magdziarz / Pijl

Tussenstand (top 6) BMW M2 Cup na 12 races :
1. Caresani 118,5, 2. Meijer / Vandenbalck 98,5, 3. Snoeks 96,5, 4. Pijl / Magdziarz 86,5, 5. Warmerdam / Rappagne 80, 6. Max Veels / Jack van der Ende 77,5