en
Zolder

13-13 November

Race Promotion Night Finale

Het event

In vroegere tijden was de endurance race tijdens de Zolder Race Promotion Night dé afsluiter van het Belgische raceseizoen. Deelnemers konden zich nog een keer op het mooie Circuit Zolder bewijzen terwijl er naast de baan ook genoeg festiviteiten waren. V-Max Racing Management, de organisatie achter de Supercar Challenge, VRM BMW M2 Cup, Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup, is van plan om in deze mooie traditie nieuw leven te blazen.

Op zaterdag 13 november wordt er een 10-uursrace gehouden. Deze race vindt zowel in het daglicht als onder de kunstmatige verlichting van het circuit plaats. De start is om 11:45. Er wordt gereden in diverse divisies waarbij ieder type GT en toerwagen welkom is. Belangrijke kanttekening is wel dat de deelnemende auto’s aan een geluidslimiet van 95 Db(A) moeten voldoen. De BMW M2 CS Racing, Mazda MX-5 ND Cup en Ford Fiesta Cup auto’s hebben elk een eigen divisie. Voor verdere voertuigen is er een andere eerlijke verdeling.

Plezier staat tijdens het evenement voorop. Uiteraard wordt er op de baan om de overwinning gevochten, maar daarnaast is het vooral de bedoeling om het seizoen op een leuke, laagdrempelige en gemoedelijke manier af te sluiten. De race telt dan ook voor geen enkel kampioenschap mee en staat volledig op zichzelf.

Er kan met minimaal twee rijders per auto deelgenomen worden. Meer rijders per auto is natuurlijk ook mogelijk. Dit zorgt ervoor dat de kosten kunnen worden gedeeld. Deelname is met een nationale licentie al mogelijk.

Meerdere deelnemers van diverse BMW M2 Cups, de Mazda MX-5 Cup en Ford Fiesta Sprint Cup zijn al zeker van deelname. Een lekker vol (maar niet te vol) internationaal startveld is dus gegarandeerd.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met info@supercarchallenge.nl.

Downloads & updates

Vooraf en tijdens evenementen communiceren we met behulp van de Sportity app (te vinden in de AppStores). Alle updates voor rijders en teams worden via de app gecommuniceerd. Denk hierbij aan uitslagen, tijdschema's, briefings en race director notes. Via onderstaande links alle eerder gecommuniceerde documenten.

Download App

Gebruik na installatie van de app code 'VRM2022' voor de algemene updates en code 'BMW2022' voor updates specifiek over deze serie.

Algemene event informatie
Bekijk online updates
Specifieke updates voor deze race serie
Bekijk online updates

Reports from this weekend

BMW M2

Kalender 2022 BMW M2 CS Racing Cup Benelux definitief

Special

Iedereen kent Nico Been, maar wat doet hij nu eigenlijk?

BMW M2

In 2022 één grote BMW M2 Cup in de Benelux

BMW M2

V-Max Racing Management organiseert 10-uursrace in Zolder

BMW M2

VRM M2 CUP en de BMW M2 CS RACING CUP BENELUX slaan de handen ineen

Special

Daan Pijl en Tomasz Magdziarz, een bijzondere equipe

Special

Mark van der Aa en Koen Bogaerts vormen al elf jaar een sterk team

BMW M2

EJ Automotive en DK Competition slaan de handen in elkaar

BMW M2

Ferry Monster Autosport gaat voor de titel

x

Team Bleekemolen brengt 20 jaar ervaring in VRM BMW M2 Cup