en
Drivers news

Prachtige tweede stek voor Max Veels in Hockenheim

14:39 19-05-2022

Max Veels heeft zijn seizoen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux een goed vervolg gegeven, door een prachtige tweede stek te pakken in de tweede race van het weekend. Hiermee pakt hij niet alleen zijn tweede trofee van het nog prille seizoen, maar scoort ook flink wat punten voor het kampioenschap.

Het circuit van Hockenheim was het toneel van twee races van BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Max Veels was met goede moed naar het Duitse circuit komen en liet tijdens de trainingen zien het tempo van de snelste rijders te kunnen evenaren. Met een derde stek in de kwalificatie was de sympathieke rijder dan ook zeer content. “Samen met het team van Ferry Monster Autosport heb ik aan de set-up gewerkt en kan ook mijn draai vinden op het Duitse circuit. Zo heb ik mij ook nog vooraf met een simulator voorbereid en dat betaalt zich terug met deze resultaten!”

Bij zomerse temperaturen startte de coureur in de kleuren van de Maassche Motorsport de eerste race van de derde plaats. Max Veels kwam niet zo goed uit de startblokken en kreeg al vroeg in de race een ferme tik op zijn wiel. Max Veels: “Het was dringen geblazen en de BMW kreeg een flinke tik. Daarna had ik het lastig om de snelheid erin te krijgen. De hoge temperaturen hielpen dan ook niet echt mee, dat was zwaar voor de banden.” Door de bandenproblemen zat een podiumplek er niet voor Max Veels. Hij kon niet de aansluiting vinden met de mannen die hij in de kwalificatie wel wist te verslaan, maar wist wel een flink pak punten te pakken. “De punten zijn natuurlijk erg waardevol, alleen jammer dat er geen beker bij zit!”

Vanaf een derde plek begon Max Veels aan de tweede race. Bij de start was het toch wederom wat duwen en trekken, waardoor hij een positie terugviel. Al vlug kreeg hij de derde stek in handen, maar besloot in de zomerse omstandigheden voorzichtiger aan te doen met de kwetsbare banden. Net als in de Formule 1 is het sparen van banden een belangrijk onderdeel van deze sport. Na de verplichte pitstop promoveerde Max naar plek twee. Max: “Een mooie tweede plaats betekende ook dat ik deze positie moest vasthouden! Het team coachte mij perfect en hield het gat achter mij in de gaten. Soms verloor ik een tiende, dan won ik weer een tiende en zo kon ik als tweede over de finish komen.”

“Vorig jaar heb ik lang moeten knokken voor een podium en dit jaar heb ik al twee bekers gepakt. Een prachtig resultaat voor het team van Ferry Monster Autosport, de Maassche Motorsport en voor al mijn sponsoren! Hier ga ik nog wel even van genieten om volgende maand op het Belgische circuit van Zolder het strijdtoneel weer aan te gaan en waar ik natuurlijk weer goed voor de dag wil komen,” blikt Max alvast vooruit.

De verrichten van Max Veels zijn terug te zien in het programma Autosport NL dat wekelijks is te zien op RTL 7.

Uitslag race 1 (top 6), zaterdag 14 mei 2022:
1. Maxime Oosten, 2. Dirk Warmerdam, 3. Meijer / Van Riet, 4. Fred Caprasse, 5. Max Veels, 6. Jayden Post

Uitslag race 2 (top 6), zondag 15 mei 2022:
1. Maxime Oosten, 2. Max Veels, 3. Dirk Warmerdam, 4. Giovanni Scamardi, 5. Fred Caprasse, 6. Jayden Post

Tussenstand (top 8) BMW M2 Racing Cup Benelux:
1. Maxime Oosten 70, 2. Dirk Warmerdam / Jop Rappange  / Dante Rappange 63, 3. Fred Caprasse 62, 4. Meijer / Van Riet 60, 5. Max Veels 51, 6. Giovanni Scamardi 41, 7. Berry van Elk 32, 8. Jayden Post 31