This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Voorbeschouwing

Spa Racing Festival gaat de titelkansen op scherp zetten

14:49 09-10-2023

Met twee evenementen op de kalender en nog meerdere titelkandidaten belooft het op Spa-Francorchamps spannend te gaan worden in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Bas Koeten Racing heeft de beste kaarten in handen, want drie van hun equipes vormen ook de top drie in het tussenklassement. De verschillen zijn zo klein, dat het Spa Racing Festival nog niet de kampioen van 2023 zal opleveren en de Finaleraces op TT Circuit Assen dus ultra spannend gaan worden. Maar wie verschaft zich op het Formule 1-circuit van Spa de beste uitgangspositie op weg naar de finale?

De BMW M2-coureurs kijken altijd uit naar de komende races, want op Spa-Francorchamps gebeuren vaak bijzondere dingen. Op het ruim zeven kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen zijn de weersomstandigheden vrijwel niet te voorspellen en daarmee zijn de wedstrijden altijd onvoorspelbaar.

Concurrentie van teamgenoten
Bas Koeten Racing heeft met de equipe Senna van Soelen - Leyton Fourie de klassementsleiders onder zijn hoede. Zij leiden met 150 punten, maar weten teamgenoten Sen Roodenburg – Gianni van der Craats op 13 punten achter zich. Dirk Warmerdam en Jop Rappange, eveneens onder de vlag van Bas Koeten, zullen er op 20 punten achter de leiders ook alles aan doen om de overwinningen op Spa binnen te halen en zo hun titelkansen levend te houden.

Theoretisch
Berry van Elk heeft met 35 punten achterstand ook nog kans om Blueberry Racing de titel te bezorgen, maar dan moeten de andere equipes wel erg slecht presteren in de laatst vier races. Hetzelfde geldt voor Jayden Post, die met 48 punten achterstand ook nog een theoretische kans heeft.

Debuut
Een nieuwe rijder in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux wordt op Spa Tomas De Backer.  De Belgische coureur is titelkandidaat in de Ford Fiesta Sprint Cup en rijdt tijdens het Spa Racing Festival een dubbel programma. Op uitnodiging van Alexandre Viron, zijn sponsor in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup, maakt De Backer zijn debuut achter het stuur van de BMW M2. Viron maakte tijdens de Trophy of the Dunes zijn debuut in deze klasse en is zo enthousiast, dat hij spontaan besloot op Spa samen met zijn pupil De Backer te rijden.

BMW Trophy
In de BMW Trophy, voor rijders boven de 45 jaar, zijn Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw het te kloppen team.Sandra van der Sloot en John van der Voort waren er tijdens de Trophy of the Dunes helaas niet bij en daardoor is hun achterstand op de klassementsleiders opgelopen tot 66 punten. In theorie met nog vier races te gaan een te overbruggen aantal, maar aangezien hun rivalen dit seizoen elke race eerste of tweede zijn geworden zal het lastig worden om de titel veilig te stellen.  

Programma
De kwalificatie en beide races worden op Spa-Francorchamps gereden samen met de Supercar Challenge. Op zaterdag 14 oktober start de kwalificatie over 20 minuten om 11.09 uur. De eerste race van 60 minuten plus één ronde van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux start zaterdagmiddag om 14.23 uur. De tweede race van het Spa Racing Festival heeft dezelfde lengte en start op zondagmiddag om 13.55 uur.

Op TV
Uitgebreide videoverslagen van alle races in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux worden door RTL7 uitgezonden in het TV-programma Autosport NL.