This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
BMW M2

Opnieuw volle winst voor Dante Rappange/Dirk Warmerdam

13:45 09-07-2023

Dante Rappange/Dirk Warmerdam hebben hun Zolder Supercar Madness-weekend compleet gemaakt door na hun winst in race één, ook de tweede wedstrijd van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op hun naam te schrijven. Zonder slag of stoot ging dit bepaald niet. Bij de start werd de van poleposition begonnen Warmerdam teruggedrongen naar plek drie. Gaandeweg de race wist het duo de equipe Sen Roodenburg/Gianni van de Craats en de aanvankelijk leidende Mark van der Aa te passeren en de winst veilig te stellen. Van der Aa revancheerde zich met een tweede plaats voor de pech in race één, terwijl de equipe Roodenburg/Van de Craats net als in race één als derde het podium mocht beklimmen. Met een zesde plaats algemeen ging de winst in de Trophy, net als in race één, naar de equipe Ronald en Luuk van Loon, met Patrick de Vreede/Rogier de Leeuw op twee en Sandra van der Sloot/John van der Voort op drie.

Met de winnende equipe uit de race van zaterdagmiddag, Dante Rappange/Dirk Warmerdam, op poleposition stelt de BWM M2 CS Racing Cup Benelux zich op zondag op voor de tweede, zestig minuten durende race van het Zolder Supercar Madness-weekend op Circuit Zolder. De nummer één uit de kwalificatie wordt op de eerste rij geflankeerd door de pechvogel van race één, Mark van der Aa. Op rij twee Berry van Elk en de equipe Sen Roodenburg/Gianni van de Craats en op rij drie Jayden Post en de hoogst geklasseerde equipe uit de Trophy, Ronald en Luuk van Loon. Daarachter Patrick de Vreede/Rogier de Leeuw, Sandra van der Sloot/John van der Voort en Gary Terclavers, terwijl Roman Krumins de rij sluit.

Bij de start zitten Warmerdam, Van der Aa en Van de Craats heel dicht bij elkaar en gaan bijna drie dik de eerste bocht in. Van der Aa profiteert en neemt de leiding, terwijl Warmerdam terugzakt tot achter Van de Craats. Van Elk heeft zijn derde startplaats ook niet kunnen verzilveren want hij is teruggezakt tot achter Post en Van Loon. Deze laatste gaat in ronde twee even buiten de baan en ligt daarmee opeens op plek tien.

De volgorde als de eerste schermutselingen zijn geweest is daarmee Van der Aa, die op de bumper wordt gezeten door Van de Craats en daar weer een kleine seconde achter Warmerdam. Op vier Post, die het gaatje naar de top drie probeert te dichten. Op vijf Van Elk en daarachter de leider in de Trophy De Vreede, Terclavers, Van der Voort, Krumins en Van Loon. In de Trophy wordt meteen al flink gestreden. Terclavers passeert De Vreede en is daarmee op plek zes de nieuwe leider, waarbij Van Loon de weg naar voren weer is ingeslagen en Krumins is gepasseerd om een ronde later ten koste van Van der Voort door te storen naar plek acht algemeen.

Na een kleine tien minuten begint Van der Aa wat afstand te nemen van het strijdende duo Van de Craats en Warmerdam. Een ronde later is het zover en nemen de winnaars van race één de tweede positie over. Post heeft van de strijd kunnen profiteren en ligt op nog geen 0,4 seconden van Van de Craats op vier. Op vijf heeft Van Elk inmiddels een gaatje van zes seconden moeten toestaan. Op respectabele afstand van Van Elk is Terclavers op plek zes de leider in de Trophy, gevolgd door De Vreede, Van Loon, Krumins en een verder teruggevallen Van der Voort.

Terwijl de posities gelijk blijven worden de onderlinge afstanden met de pitstops in aantocht wel wat groter. Van der Aa heeft zijn voorsprong op Warmerdam uitgebreid tot ruim drie seconden, terwijl Van de Craats een gat van twee seconden moet toestaan richting plek twee. Post zit op vier nog wel binnen een seconde van Van de Craats. Van Elk houdt het gat richting plek vier beperkt tot zeven seconden. Terclavers heeft op zes de leiding in de Trophy stevig in handen. Daarachter volgen De Vreede, Van Loon, Krumins en Van der Voort.

De race is nog niet eens halverwege als Warmerdam moet gaan oppassen want de nummer twee krijgt de laatste waarschuwing voor tracklimits, anders wacht er een vijf seconden straf. Als het pitwindow opengaat is het Van der Voort die meteen naar binnen duikt om het stuur over te geven aan Van der Sloot. Ook Post komt binnen, net als Van de Craats. Een ronde later volgen Van Loon en Warmerdam. Het is nu even wachten totdat iedereen zijn stop gemaakt heeft en de balans kan worden opgemaakt. Intussen maakt Post een foutje en verliest tijd als hij door de grindbak moet om zijn weg te kunnen vervolgen. Van der Aa wacht extreem lang met zijn verplichte stop en met nog een marge van één minuut stuurt de leider zijn BMW de pits in.

Met alle stops achter de rug leidt Van der Aa, met Rappange op slechts drie seconden. Ook de verschillen tussen de volgende Roodenburg en Post bedragen drie seconden. Groter is het gat naar Van Elk op vijf. Op zes heeft Van Loon de leiding overgenomen in de Trophy, met daarachter De Leeuw, Krumins en een snel inlopende Van der Sloot. De op het laatste moment ingestapte Zaenen heeft Tercalvers afgelost maar ligt nu op plek tien.

Terwijl de tracklimits binnen blijven komen, maar er nog geen straffen zijn, loopt Rappange langzaam in op de leidende Van der Aa. Met nog een klein kwartier te gaan is het gaatje teruggebracht tot 1,6 seconden. Roodenburg kan niet volgen maar ligt met een voorsprong van zes seconden op Post veilig op drie. Verder naar achteren heeft Van der Sloot plek acht overgenomen van Krumins.

In ronde 27 en nog twaalf minuten op de klok heeft Rappange Van der Aa bijgehaald en zit op de bumper van de leider. Rappange slaat meteen toe en neemt de eerste positie over. Een tweede zege dit weekend lijkt er aan te komen voor Rappange/Warmerdam.

Rappange heeft duidelijk een beter tempo want de nieuwe leider loopt snel weg van Van der Aa. Met een marge van zeven seconden heeft de nummer twee weinig te duchten van Roodenburg op drie. Post ligt veilig op vier en Van Elk op vijf. Daarachter zijn de verschillen tussen Van Loon als leider in de Trophy, De Leeuw, Van der Sloot, Krumins en Zaenen zodanig groot dat positiewisselingen niet meer aan de orde lijken.

De laatste minuten gaan in en Rappange leidt met een voorsprong van bijna vier seconden op Van der Aa. Daarmee gaat de winst voor de tweede keer dit weekend naar de equipe Rappange/Warmerdam, op ruim zes seconden gevolgd door Van der Aa. Vier seconden daarachter maakt de equipe Roodenburg/Van de Craats het podium compleet. Op vier Post en op vijf Van Elk. Op zes gaat de winst in de Trophy naar Van Loon/Van Loon, met daarachter De Vreede/De Leeuw en Van der Sloot/Van der Voort, die daarmee het Trophy podium completeren. Op plek negen passeert Krumins de finish, met op tien Terclavers/Zaenen.