Voorbeschouwing

BMW M2 CS Racing Cup Benelux klaar voor Zolder Supercar Madness

13:42 05-07-2023

Na races op Circuit Zandvoort en de Red Bull Ring maken de coureurs in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zich op voor het derde evenement in alweer een ander land. Dit keer is de Zolder Supercar Madness op de Omloop van Terlaemen nabij het Belgische Hasselt het strijdtoneel voor de BMW M2’s.

Kleuren
De coureurs van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux reden op Spielberg in Oostenrijk een stuk netter dan de Formule 1-rijders dat afgelopen weekend deden. Het circuit van Zolder is ook een baan waar het uitnodigend is om af en toe buiten de lijntjes te kleuren, maar ook hier zal de wedstrijdleiding er bovenop zitten en dus zullen de BMW M2-rijders zich zeker weer gedisciplineerd gedragen is de verwachting.

Klassementsleiders
De strijd aan de kop van het klassement is al zeer spannend. Senna van Soelen gaat aan de leiding, hij vormt samen met Leyton Fourie en Mark van der Aa een equipe. Met 94 punten hebben zij er 31 meer dan Bas Koeten Racing teamgenoten Gianni van de Craats en Sen Roodenburg, die ook samen een equipe vormen.

Equipe van drie
Van Soelen is er tijdens de Zolder Supercar Madness niet bij in verband met andere verplichtingen. Mark van der Aa bestuurt de BMW M2 met startnummer 24 dit weekend alleen en moet ervoor gaan zorgen dat de leidende positie in het klassement gehandhaafd blijft. Elk van de drie rijders in deze driemans equipe rijdt dit seizoen minimaal vier races en, zoals dat in het reglement staat, krijgt zo elke rijder de punten die in een race gescoord worden.

Top drie
Equipe Roodenburg-Van de Craats zal erop gebrand zijn om hun achterstand te verkleinen, maar dat geldt natuurlijk ook voor Berry van Elk die slechts vier punten achter hen op de derde plek staat.

Bijzonder deelnemer
De Australiër Roman Krumins is op Zolder een bijzondere deelnemer. De 67-jarige coureur heeft een enorme staat van dienst, onder meer met formule 3 waarin hij vorig seizoen nog uitkwam. Krumins wil zijn carrière op een bijzondere manier afsluiten.

Zijn ervaring in de Wolf GB08 van Bas Koeten op Circuit Zolder enkele jaren geleden is voor hem zo’n mooie herinnering, dat hij juist daar na de twee races in de BMW M2 Racing Cup Benelux tijdens de Zolder Supercar Madness zijn racehelm aan de wilgen wil hangen.

Trophy
In de BMW M2 Trophy is de titelstrijd ook zeer spannend. Equipe Patrick de Vreede-Rogier de Leeuw gaat met 88 punten aan de leiding, maar weet in het klassement equipe John van der Voort-Sandra van der Sloot op slechts acht punten achter zich. Dick van Elk staat derde op 32 punten achter de Trophy-leiders. Gary Terclavers verdedigt op zijn thuiscircuit de Belgische driekleur. 

Programma
Na vrije trainingen op vrijdag begint het programma voor de BMW M2-coureurs op zaterdag om 10.15 uur met de kwalificatie over 30 minuten. De eerste race van een uur start op zaterdagmiddag om 16.20 uur en de tweede met dezelfde lengte begint op zondag om 12.00 uur.

Op TV
Verslagen van alle races worden uitgezonden door RTL7 in het TV programma Autosport NL.