Drivers news

Jayden Post toont snelheid tijdens autosportdebuut

12:30 15-04-2022

Jayden Post maakte zijn autosportdebuut tijdens de Voorjaarsraces in de BMW M2 CS Cup Benelux. In de competitieve klasse toonde het jonge talent zijn snelheid en heeft veel ervaring opgedaan. Helaas betaalden de inspanningen zich nog niet uit in klinkende munt, maar Jayden heeft de basis gelegd voor een mooi autosportjaar.

Jayden Post heeft in de afgelopen jaren een succesvolle kartloopbaan opgebouwd. Deze winter heeft hij de stap gezet naar de autosport. Hij kiest niet de makkelijk weg, maar debuteert in de zeer competitieve BMW M2 CS Cup Benelux voor het team van Ferry Monster Autosport. De 17-jarige coureur liet in de trainingen zien dat het serieus is en kon zich meten met de sterke rijders in het veld. “De wagen ligt mij gewoon wel en ben er happy in!”

Zijn eerste autosportrace startte Jayden in het achterveld. In een door hagel geteisterde kwalificatie had meer met een loterij te maken, dan met een ware krachtmeting. Toch liet de jonge rijder zich niet uit het veld slaan en knokte zich naar voren. “Het is een goed gevoel dat ik met een paar sterke inhaalactief naar voren kon komen. Iedere meter kreeg ik het beter naar mijn zin,” liet Jayden weten. Het ging zo goed dat hij zelfs zicht had op een podium. Hij leek de trofee te kunnen ophalen, maar kreeg een straf van de wedstrijdleiding. “Een prachtige race waar ik mijn snelheid heb laten zien. Door de straf ben ik alleen geen derde, maar zevende. Toch geen slecht resultaat voor mijn eerste autorace!”

Zondag onder een prachtig voorjaarszonnetje stond Jaydens tweede race op het programma. Net als zaterdag begon hij voortvarend aan de wedstrijd en wist al direct een paar concurrenten voorbij te steken. Helaas werd zijn opmars gestuit. Een andere deelnemer verdedigde zijn positie met hand en tand. Jayden zette zijn BMW er naast en beide coureurs raakten elkaar. Bij deze actie raakte de wagen van het 16-jarige talent beschadigd en deze moest dan de strijd voortijdig staken. “Mijn race ging echt heel goed en had het erg naar mijn zin. Ik werkte mij verder naar voren, maar mijn opmars werd gestuit door een concurrent. Wij raakten elkaar waarbij mijn auto beschadigde en ik moest stoppen. Niet het resultaat waarvoor ik naar Zandvoort kwam!”

“Dit eerste raceweekend heb ik enorm veel geleerd en ben de sponsoren dankbaar voor de steun in mij. De volgende race is op Hockenheim, wat voor mij een totaal nieuwe baan is. Dan gaan we voor een mooi resultaat!”

Uitslag race 1 (top 7), zaterdag 9 april, Voorjaarsraces
1. Meijer / Van Riet, 2. Magdziarz / Pijl, 3. Fred Caprasse, 4. Max Veels, 5. Giovanni Scamardi, 6. Rappange / Warmerdam, 7. Jayden Post

Uitslag race 2 (top 4), zondag 10 april, Voorjaarsraces
1. Maxime Oosten, 2. Meijer / Van Riet, 3. Fred Caprasse, 4. Rappange / Warmerdam, 5. Giovanni Scamardi, 6. Berry van Elk, 10. Max Veels, Jayden Post uitgevallen