en
BMW M2

Felle strijd verwacht in de BMW M2 Cup Benelux

11:05 06-04-2022

Met 21 imposante BMW M2 CS Cup auto’s aan de start van de VRM Voorjaarsraces op CM.com Circuit Zandvoort begint de BMW M2 Cup Benelux cup komend weekend met een indrukwekkend startveld aan haar tweede seizoen. Een mooie mix van Nederlandse en Belgische coureurs gaat samen uitmaken wie de beste start van het seizoen op zijn naam schrijft. Dat is overigens nog geen garantie voor de titelkansen, want met zeven verschillende racewinnaars afgelopen seizoen is duidelijk dat er vele kanshebbers zijn. Zeker gezien nu ook de sterke Belgische BMW M2-rijders het hele seizoen meestrijden.

Nieuwe equipes
Dertien namen van Nederlandse rijders op de lijst met deelnemers stonden ook in 2021 al aan de start. Een iets vertekend beeld, want sommige auto’s worden door twee rijders bestuurd en dit seizoen zijn er ook weer enkele nieuwe deelnemers.

Gebrand op titel
Kampioen van vorig seizoen Colin Caresani keert niet terug, maar runner up Willem Meijer is er op gebrand om dit jaar de titel te pakken. Dat gaat hij net als vorig jaar doen bij Xwift Racing Events, echter met als nieuwe teamgenoot Lorenzo van Riet die vorig seizoen ook al erg sterk reed. Absoluut een duo om in de gaten te houden.

Zelfde doel
Datzelfde geldt voor de jonge Fries Maxime Oosten. De 18-jarige rijder van Bas Koeten Racing is snel en voelt zich in de BMW M2 helemaal op zijn plek. Hij had in het begin van het seizoen veel pech, maar was continu in de voorhoede te vinden en wist zelfs een race te winnen. Ook Oosten heeft de titel als doel.

Wisselende teamgenoot
Dante Rappange en Dirk Warmerdam mogen zich ook racewinnaar noemen. Op zich is dit duo ook potentieel titelkandidaat, echter rijdt Rappange niet het gehele seizoen. Warmerdam doet dat wel, maar heeft naast Dante ook een aantal races zijn oudere broer Jop Rappange als teamgenoot.  

Poolse brigade
Een derde equipe met titelaspiraties is bij Team Bleekemolen het duo Tomasz Magdziarz en Daan Pijl. Ook zij wonnen vorig jaar een race en zullen opnieuw in de voorhoede te vinden zijn.

Sprokkelaar
Kelvin Snoeks was vorig seizoen nadrukkelijk aanwezig. De rijder van MV Motorsport won geen race, maar eindigde vrijwel altijd in de top vier en sprokkelde zo voldoende punten bijeen om toch mee te doen in de kampioensstrijd. Max Veels heeft zich met Ferry Monster Autosport dit seizoen ingeschreven zonder zijn vaste maatje Jack van der Ende. Ook Berry van Elk rijdt het kampioenschap zonder teamgenoot. Albert Jochems en de equipe Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw zijn ook dit seizoen weer van de partij..

Nieuw bloed
Nieuwe Nederlandse deelnemers aan de BMW M2 Cup zijn Jayden Post die uitkomt voor Ferry Monster Autosport, Dick van Elk bij Blueberry Racing en de ervaren equipe Sandra van der Sloot en John van der Voort bij JJ Motorsport.

Ander format
De Belgische deelnemers kenden in hun cup vorig seizoen een iets ander race format. Zij reden tijdens een evenement twee sprintraces van elk 30 minuten en een endurance race van 55 minuten. Dit seizoen hanteert de BMW M2 Cup Benelux het raceformat van de VRM BMW M2 Cup van vorig jaar, met twee races van elk een uur met een verplichte pitstop en eventuele rijderswissel.

Veel toppers
Titelkandidaten onder de ingeschreven Belgische equipes zijn er ook vele. Zij kenden vorig seizoen een klasse-indeling met Pro’s en AM’s, waardoor moeilijk is te voorspellen hoe de krachtsverdeling zal zijn in het BMW M2 Cup Benelux concept dat dit jaar gehanteerd wordt.

Niet onderdoen
JJ Motorsport runt naast twee Nederlandse BMW M2’s, Jochems en de equipe Van der Sloot/Van der Voort, ook de auto’s van Giovanni Scamardi en Fred Caprasse. Zij zullen zich naar verwachting in de voorste regionen melden. Met de equipe Joeri Janssens en Steven Brams heeft Belgium Racing eveneens een sterk ijzer in het vuur. Alle Belgische rijders maken tijdens de VRM Voorjaarsraces hun opwachting en zullen er op gebrand zijn om te laten zien dat zij absoluut niet onder doen voor de bovenburen.

Podiumstrijd
Dat de strijd om het podium met dit mooie veld van Belgische en Nederlandse deelnemers fel gaat worden is vooraf al duidelijk.
Uitgebreide videoverslagen van alle races in de BMW M2 Cup Benelux worden door RTL7 uitgezonden in het nieuwe TV-programma Autosport NL.