This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
BMW M2

Grote stappen voor vader en zoon Haso en Semo Keric

10:51 21-04-2023

Van leuk naar nog veel leuker. Wat begon met trackdays werd na een wedstrijddag bij de DNRT opeens deelname aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux! “Het is allemaal zijn schuld”, zegt een lachende Haso Keric, wijzend op Gert-Jan Konijnendijk. “Hij heeft ons overgehaald. En gelukkig maar, want het is wel heel gaaf”, aldus Haso, die samen met zijn zoon Semo tijdens de Voorjaarsraces zijn debuut maakte in de snelste cup van het VRM-programma.

De Voorjaarsraces op CM.com Circuit Zandvoort is voor zowel de twee rijders als het team waarvoor ze uitkomen een debuut in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Dat vraagt natuurlijk om een nadere kennismaking. De ontvangst van vader Haso en zoon Semo Keric is meteen uiterst hartelijk en er is zelfs enige verbazing te bespeuren dat er aandacht voor ze is vanuit de media. De namen Haso en Semo zijn voor Nederlandse begrippen niet alledaags. “Ik ben afkomstig uit Bosnië en Herzegovina”, steekt de nu 52-jarige Haso van wal. “Semo, wat een verkorte versie is van Sulejman, is hier geboren en moet nog 17 worden.”

“Een jaar of twee geleden ben ik begonnen met het rijden op trackdays, Semo volgde daarna al snel”, aldus Haso Keric over hoe het allemaal begon. “Eigenlijk ging het bij mij meteen al mis en reed ik schade. Daardoor ontstond ook het eerste contact met Gert-Jan Konijnendijk en zijn team en zijn we uiteindelijk gekomen waar we nu staan. We kwamen overeen dat Gert-Jan de schade zou repareren en de auto circuitwaardig maken. In die twee jaar ben ik een paar keer wat auto betreft een stapje hogerop gegaan en nam Semo mijn ‘oude’ auto over.” Maar dat is nog altijd iets anders dan deelname aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux!

“Een paar weken geleden werd Gert-Jan door Dick van Elk benaderd of hij geen interesse had om aan de BMW M2 CS Racing Cup Benelux mee te gaan doen. Dat leek hem wel wat. Daarna hebben we snel gehandeld en de M2 voor de cup aangeschaft. We hebben de auto dus nog maar heel kort en heel weinig ervaring. Na een wedstrijddag bij de DNRT staan we nu hier”, aldus het verbluffende verhaal van Haso. “Op dit moment kan de auto nog meer dan zijn bestuurder. Ik ben nog echt de grenzen aan het verkennen. Semo is sneller. Hij is met zijn 16 jaar nog jong, leert sneller, ziet de gevaren minder en durft dus ook meer risico’s te nemen. We zijn hier in het eerste weekend vooral om ervaring op te doen en zien wel hoe het gaat. Semo wil verder komen in de autosport, maar school gaat uiteraard voor”, aldus de wijze woorden van vader Haso, in het dagelijks leven eigenaar van en drijvende kracht achter C.S.R. Casco- & Sectiebouw Rotterdam. Het in het havengebied gevestigde bedrijf produceert stalen scheepcasco’s, secties van schepen, waaronder grote jachten, en offshore constructies.

Het debuterende duo deed het in de van een fraai design voorziene BMW meer dan uitstekend. Helaas was de pitstop in race één een paar tienden van een seconde te kort, waarna de net ingestapte Semo hard gestraft werd met een veel tijd kostende drivethrough penalty. De jongeling wist echter wel de ogen op zich gericht met een gewaagde inhaalactie buitenom in het Scheivlak. In de tweede wedstrijd werd de equipe als tiende geklasseerd en viel met een vierde plaats in de Trophy net buiten het podium.

De naam van Gert-Jan Konijnendijk is al even genoemd. De BMW’s van vader en zoon Keric en die van de eveneens in de cup debuterende equipe Patrick Grootscholten/Daaf Steentjes worden namelijk gerund door CP Motorsport. Het team, dat geleid wordt door Konijnendijk, maar (samen met een partner) eigendom is van Jan van der Kamp, is weliswaar nieuw in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, maar heeft in andere competities al een flinke staat van dienst opgebouwd. “Chip Performance is gespecialiseerd in het optimaliseren van de software van auto’s en andere voertuigen. Daarnaast doen we inmiddels al veel meer. Een andere activiteit van ons is het runnen en verhuren van raceauto’s voor trackdays en in competities zoals van de DNRT. Dat doen we nu al heel wat jaren. Zo hebben we inmiddels een Mercedes-Benz AMG GT4 en diverse types van BMW-circuitauto’s. We zorgen dat alles er goed bij staat, de auto’s optimaal functioneren en de rijders plezier hebben, want plezier staat nog altijd voorop, ook nu in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Nadat we de auto van Haso na zijn eerste schade weer in circuitconditie hadden gebracht, zijn we zijn auto’s, en later die van Semo, blijven runnen. Als team wil je altijd een stapje hogerop en toen dus de vraag van Dick kwam, zijn we meteen gaan schakelen. En hier staan we dan met twee BMW’s. Om de rijders te begeleiden hebben we Christiaan Frankenhout als ervaren coureur en instructeur”, licht Konijnendijk de achtergrond van het team nader toe.

De eerste kennismaking met de BMW M2 CS Racing Cup Benelux is zowel vader en zoon Keric als het team CP Motorsport uitstekend bevallen. Met al heel wat meer ervaring op zak gaat men nu richting de Red Bull Ring waar in het weekend van 20 en 21 mei de tweede ronde van de cup op het programma staat.