This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Race 2

Dubbelzege voor Senna van Soelen en Leyton Fourie

16:28 21-05-2023

Senna van Soelen en Leyton Fourie hebben op de Red Bull Ring laten zien dat zij de sterkste rijders in de BMW M2 Racing Cup Benelux zijn. Lorenzo van Riet vocht voor wat hij waard is, maar kon ook de tweede race de overwinning niet pakken. De equipe Jop Rappange-Dirk Warmerdam pakte deze tweede race de laatste podiumplek.

Na het sterke optreden van equipe Senna van Soelen-Leyton Fourie in de eerste race was de vraag of Lorenzo van Riet de tweede race revanche zou kunnen nemen. De verschillen waren klein en wellicht dat hij dit keer voor een verrassing zou kunnen zorgen.

De verrassing komt bij de rollende start echter van Jop Rappange, die goed bij de les is en bij het ingaan van de eerste bocht twee posities pakt en als vierde de bocht uitkomt.

Lang heeft Rappange daar geen plezier van, want hij wordt geraakt door Rob McAfee en valt meteen weer twee plekken terug. McAfee is zelf ook de dupe van zijn actie, want hij moet de pits opzoeken en wordt bovendien als schuldige aangewezen. Zijn race is echter al over.

Fourie en Van Riet slaan een gaatje naar Sandra van der Sloot op de derde plek, maar zij houdt stand en kan een voorsprong opbouwen op Gianni van de Craats.

Van Riet moet al snel een seconde toegeven op Van Soelen. In ronde 5 raken Van de Craats en Post elkaar. Post verliest een positie aan Rappange en ligt nu zesde.

Berry van Elk rijdt daarachter op de zevende positie voor Dick van Elk, Patrick de Vreede is negende op vier seconden achter Dick van Elk. Van Soelen maakt geen fouten en bouwt zijn voorsprong beetje bij beetje uit, in ronde 9 is het al twee seconden.

In ronde 10 passeert Rappange zijn concurrent Van de Craats voor de vierde positie, maar hij gaat te ver buitenom en komt daardoor iets buiten de baan. Dit wordt onderzocht door de wedstrijdleiding en die oordeelt dat Rappange de positie terug moet geven aan Van de Craats. Rappange doet dat vlot, zodat hij snel weer in de aanval kan gaan.

Dat lukt, want een ronde later vecht Rappange zich weer terug naar de vierde plek. Van de Craats moet meteen opletten, want Jayden Post zit op het vinkentouw.

Als de pitwindow open gaat leidt Van Soelen 2,7 sec voor Van Riet en 9,2 voor Van der Sloot. Van Riet komt direct binnen en Van de Craats volgt dat voorbeeld om te wisselen met Sen Roodenburg. Post en Berry van Elk zijn de volgende die binnen komen en een ronde later volgen Van Soelen en Van der Sloot.

Van Riet moet gaan oppassen, want hij krijgt een waarschuwingsvlag vanwege driemaal het overschrijden de Track Limits. Net voor sluiten pitwindow komt Rappange, die op kop ligt, binnen voor zijn pitstop en rijderswissel met Dirk Warmerdam.

Nadat alle pitstops geweest zijn gaat Leyton Fourie op kop voor Van Riet, die nu een achterstand heeft van 4,7 sec. John van der Voort heeft Van der Sloot afgelost, maar zij hebben een te korte stop gemaakt en hij moet een drive through penalty ondergaan. Dat kost hem zeker de derde positie.

Warmerdam krijgt zo de derde podiumplaats in het vizier, maar ziet Post twee seconden achter zich en moet dus nog flink doortrappen. Ook Fourie krijgt de waarschuwingsvlag voor driemaal Track Limits, dus ook hij moet oppassen want Van Riet zit minder dan vijf seconden achter hem.

Na de drive through penalty is Van der Voort teruggezakt naar de zesde plek, maar nog wel de leider in de Gold Cup.

Van Riet kan het gat niet verkleinen, sterker nog, hij ziet Fourie langzaam maar zeker aan de horizon verdwijnen. Met nog 13 minuten te gaan is de voorsprong opgelopen naar 6.5 seconde. Warmerdam rijdt zo´n 20 seconden achter Van Riet en Post zit nog steeds een kleine seconde achter hem. Berry van Elk is Van der Voort gepasseerd en ligt nu vijfde.

Na 35 ronden Red Bull Ring wint Senna van Soelen ook de tweede race voor Lorenzo van Riet. Dirk Warmerdam pakt de laatste podiumplaats en Jayden Post komt 2,4 seconde later over de finish.

John van der Voort wint de Gold Cup voor Rogier de Leeuw en Dick van Elk. Op het nippertje, want bij het passeren van de vlag valt de auto van Van der Voort stil.