This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Drivers news

Max Veels pakt twee podiumplekken tijdens Trophy of the Dunes

12:06 11-10-2022

Zandvoort –  Max Veels heeft tijdens de Trophy of the Dunes succes behaald in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Na een bewogen weekend wist hij in beide races een podiumplek te pakken, met de tweede stek als hoogtepunt. Een flinke opsteker voor de sympathieke Rotterdammer die de kleuren van BMW dealer De Maassche  verdedigt.

Na een flinke zomer pauze streek de BMW M2 CS Racing Cup neer op het circuit van Zandvoort. Amper een maand na de zege van Max Verstappen tijdens de Dutch GP op deze baan, mocht Max Veels zijn geluk beproeven in de BMW M2. In de trainingen zat hij er direct goed bij en in de kwalificatie streed hij zelfs om de pole position. “Helaas kwam ik nipt te kort voor de pole, maar dit geeft mij toch wel weer moed! In de trainingen kon ik mijn draai goed vinden en weet dat ik mij kan meten met de snelsten in deze klasse!” liet Max optekenen. Alleen was hij betrokken bij een crash in de kwalificatie en hierdoor werden zijn snelste tijden afgenomen. “Natuurlijk een beetje zuur, maar zo staat het in het reglement.”

Het circuit van Zandvoort was nog vochtig toen Max mocht aantreden voor de eerste wedstrijd. Dit betekende dat hij niet zomaar het vermogen van zijn BMW M2 kwijt kon en het nog wel glibberen was. Hierdoor verloor hij een plekje aan BMW-expert Duncan Huisman. Net toen Max zijn plek wilde terugpakken, werd de race geneutraliseerd. Bij de herstart verloor hij nog een positie. Max was wel sneller, maar kon er niet voorbij. Max: “Dit kostte me erg veel tijd en het team besloot om zo vroeg mogelijk een pitstop te maken. Zo kon ik op een vrije baan enkele snelle ronden rijden.” Deze zet leverde Max een derde stek. Hij was sneller dan de concurrent op de tweede stek. Max zette de druk er vol op, in de hoop de concurrent in een foutje te dwingen. Die hield zijn hoofd koel, waardoor er niet meer inzat dan een derde stek. “Een goede race en uitstekend werk van het team”

Later die dag mocht Max voor zijn tweede race van het weekend. Vanwege zijn straf mocht hij niet aan kop beginnen, maar wist zich wel direct vooraan te handhaven. Net als in de eerste race besloot hij vroeg te stoppen, wat samen met zijn goede rondetijden hielpen naar de derde stek. Daar kwam hij aan de bumper van Duncan Huisman, die op mondiaal topniveau met BMW toerwagens heeft gereden. Max kon hem perfect volgen en reed op zijn bumper. Zeker toen hij van het team doorkreeg dat de man op de tweede positie nog een straf zou krijgen, betekende dit dat hij virtueel de tweede stek in handen had. Max kon de ervaren Huisman niet voorbij, maar pakte zo wel een prachtige derde stek. Maxime Oosten won de race “Eindelijk een weekend waarin alles goed is verlopen. Het heeft niet altijd meegezeten dit seizoen en nu kan ik eindelijk mijn snelheid laten zien. Twee races en tweemaal op het podium. De Trophy of the Dunes is daarmee een succesvol raceweekend geworden!”

‘Over een krappe twee weken rij ik op Spa. Dan gaan we weer voor de ereplekken!” zei Max Veels met veel overtuiging. De verrichten van Max Veels zijn terug te zien in het programma Autosport NL dat wekelijks is te zien op RTL 7.

Uitslag race 1 (top 6), zaterdag 1 oktober Trophy of the Dunes:

1. Maxime Oosten, 2. Meijer / Van Riet, 3. Max Veels, 4. Warmerdam / Rappange, 5. Jayden Post, 6. Berry van Elk

 

Uitslag race 2 (top 6), zondag 2 oktober Trophy of the Dunes:

1. Maxime Oosten, 2. Duncan Huisman, 3. Max Veels, 4. Warmerdam / Rappange, 5. Giovanni Scamardi, 6. Jayden Post

Tussenstand (top 6) na 8 races BMW M2 CS Racing Cup Benelux:

1. Maxime Oosten 164, 2. Jop Rappange / Dirk Warmerdam / Dante Rappange 120, 3. Fred Caprasse 101, 4. Willem Meijer / Lorenzo van Riet 100, 5. Max Veels 99,
6. Giovanni Scamardi 78