This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Voorbeschouwing

Gaat de Trophy of the Dunes de spanning in titelstrijd terugbrengen?

09:17 27-09-2022

De BMW M2 CS Racing Cup Benelux hervat na een lange zomerstop de competitie waar hij dit seizoen ook begon, op CM.com Circuit Zandvoort. Precies halverwege, na drie van de zes evenementen, gaat Maxime Oosten aan de leiding van het algemeen klassement, voor de Belg Fred Caprasse. De 18-jarige Fries is bezig met een indrukwekkende serie van vijf zeges op rij. Zet hij die reeks voort, of gaat de Trophy of the Dunes de spanning in de titelstrijd terugbrengen?

Tijdens de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort in april opende de nieuwe equipe Willem Meijer-Lorenzo van Riet met een overwinning en een tweede positie. Daarmee maakten zij hun titelaspiraties voor seizoen 2022 meteen duidelijk. Van de vier daarop volgende races wisten zij echter tweemaal niet te finishen en daarmee verspeelden zij veel kostbare punten, waardoor zij nu vierde staan. Met nog zes races op de kalender hebben zij de strijd zeker nog niet opgegeven, maar natuurlijk hopen zij dat zij hun portie pech nu wel gehad hebben.

Vijf op een rij
Met pech begon ook Maxime Oosten. In de eerste race ging hij aan de leiding, maar een defecte oliedrukpomp zorgde ervoor dat hij zijn Ekris BMW M2 langs de kant moest stilzetten. Vanaf dat moment was Oosten echter ontketend, want vijf races lang was hij door niemand meer af te stoppen en zelfs een drive through penalty op Circuit Zolder kon hem niet van de overwinning afhouden.

Dutch Belgium Superstar
Met 117 punten heeft Oosten in het klassement van de Dutch Belgium Superstar een voorsprong van 23 punten op Fred Caprasse. De Belgische coureur rijdt zeer constant en met eenmaal een vijfde positie als slechtste resultaat weet hij de andere deelnemers  voor te blijven. De equipe Dirk Warmerdam-Jop Rappange-Dante Rappange werd tweemaal tweede en zit op hetzelfde spoor als Caprasse. Maar met eenmaal een achtste plaats scoorden zij vier punten minder en daarmee staan zij derde.

Constant
Max Veels rijdt dit seizoen alleen en dat doet hij prima. Met een tweede positie op Hockenheim liet hij zien dat hij met de toppers in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux meekan. Om verder naar voren te komen in het klassement zal hij echter nog constanter moeten presteren, want in deze raceklasse is zoveel talent aanwezig dat zelfs het kleinste foutje posities en dus punten kost.

Veelkleurig
Op de zesde plaats staat Berry van Elk in zijn fraaie, veelkleurige BMW M2. Hij liet eerder al zien dat hij dit seizoen erg sterk rijdt, maar was wat onfortuinlijk waardoor hij telkens buiten het podium finishte. In de laatste race op Circuit Zolder bekroonde hij zijn sterke races met een derde podiumplek en dat smaakt naar meer. 45 jaar en ouder
In de NL Trophy, voor rijders vanaf 45 jaar, staat de equipe Patrick de Vreede-Rogier de Leeuw riant aan de leiding. Met drie overwinningen in hun divisie en evenveel tweede plaatsen hebben zijn 130 punten verzameld en dat zijn er 46 meer dan de nummers twee Albert Jochems en Charles Zwolsman. De laatsten waren er echter op Zolder niet bij, dus wellicht dat zij met een mooie reeks nog terug kunnen komen. Dick van Elk is derde op zes punten achter Jochems en Zwolsman.

Trappelen van ongeduld
De Trophy of the Dunes, het evenement dat jarenlang op de kalender van Circuit Zandvoort stond maar de laatste jaren niet meer de allure had van weleer, is met de raceklassen van V-Max Racing weer tot een volwaardig race-evenement gepromoveerd. De coureurs van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux staan na ruim drie maanden pauze te trappelen van ongeduld om weer vol op het gas te gaan. Gooit de Trophy of the Dunes de titelstrijd weer open?

Zorg dat je erbij bent
Van de Super Dikke GT kanonnen in de Supercar Challenge tot aan de spannende merkencups van Nederland en België, waarbij iedereen strijdt met gelijk materiaal in de Ford Fiësta Sprint Cup, de BMW M2 Cup en de Mazda MX-5 Cup. Ook de liefhebbers van de historische autosport komen aan hun trekken met races in de Historische Monoposto's.

Tickets koop je direct online of op het circuit aan de kassa. Voor beide dagen zijn andere tickets vereist. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het evenement. Parkeerkaarten kunnen op de speciale website van de Trophy of the Dunes worden gekocht.

Meer info:
www.trophyofthedunes.nl

Programma
Op vrijdag 30 september zijn er twee ruime testsessies. De eerste vrije training van 50 minuten staat geprogrammeerd op zaterdag 1 oktober om 9 uur, de tweede training van 40 minuten begint om 12.55 uur. De kwalificatie van 20 minuten begint zaterdagmiddag om 16.50 uur. Op zondag 2 oktober zijn er twee races van elk 60 minuten met een verplichte pitstop. De eerste race start om 10.30 uur, de tweede race om 14.55 uur. 

Op TV
Uitgebreide videoverslagen van alle races in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux worden door RTL7 uitgezonden in het nieuwe TV-programma Autosport NL.