This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Drivers news

Max Veels kent een weekend met twee gezichten op Spa-Francorchamps

13:09 24-10-2022

Francorchamps (België) – Max Veels kende op Spa-Francorchamps een weekend met twee gezichten. Op zaterdag reed de snelle Rotterdammer naar een prachtige podiumplek op het listige circuit in de Ardennen. Zondag zag hij de eindstreep niet.

De trainingen werden in wisselende omstandigheden verreden. Max Veels kende een teleurstellende kwalificatie en bleef steken op een vijfde tijd. “In de vrije trainingen zat ik er beter bij, maar kreeg het er niet helemaal uit toen de startplekken werden vergeven. Toch jammer, maar in de race is er voldoende mogelijkheid dit goed te maken!” liet Max weten.

Op een natte baan ging Max van start voor zijn eerste race van het weekend. Hij startte in het drukke middenveld en door de regen was het niet alleen glad, maar ook was het zicht minimaal. In het gedrang verloor Max een plekje, maar hij wist zich in het gedrang terug te knokken. Daarbij raakte ook een aantal rijders elkaar. Max stoomde door naar de tweede stek. Alleen besloot de wedstrijdleiding de Rotterdammer een straf uit te delen voor het contact met een concurrent. “Helaas gaat de tweede stek aan mij voorbij. Door de drive-through viel ik terug naar de vierde positie algemeen en werd derde in het Nederlandse kampioenschap! Toch weer een prima podium en nu op Spa, wat een geweldig circuit is!”

Max stond zondag vol goede moed aan de start van de tweede race van het weekend. Met de BMW M2 CS was het dringen in het volle middenveld van de klasse. Zonder kleerscheuren overleefde hij de start. In de wedstrijd reed hij gestaag naar voren en hij maakte een foutloze pitstop. Na de pitstop leek hij zelfs richting het podium te klimmen, alleen sloeg toen het noodlot toe. De Maassche BMW Motorsport machine kwam in aanraking met een achterblijver. Max klapte daardoor hard van de baan en dit betekende einde wedstrijd voor de snelle rijder. Ter controle werd Max nog meegenomen door de ambulance, maar kon gelukkig zonder blijvend letsel huiswaarts keren. “Na mijn crash ben ik ter controle meegenomen door de ambulance. Na het uitstappen viel ik flauw en had ik last van  mijn rug en voelde mij niet geheel goed. Maar gelukkig niets ernstig. Het sportieve resultaat was door deze crash natuurlijk slecht, maar de snelheid tot dit moment zat er onwijs goed in ,” liet Max na zijn onfortuinlijke race weten.

Uitslag race 1 (top 4), zaterdag 15 oktober Spa Racing Festival:

1.Maxime Oosten, 2. Meijer / Van Riet, 3. Max Veels, 4. Post

 

Uitslag race 2 (top 6), zondag 16 oktober Spa Racing Festival:

1. Maxime Oosten, 2. Sam De Jonghe, 3. Jayden Post, 4. Scamardi, DNF Max Veels