This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Preview

Herkansing in België tijdens Zolder Supercar Madness

10:12 13-07-2021

Waar de coureurs in de VRM BMW M2 Cup al vier races gehad zouden hebben staan nu pas, door de wolkbreuk op Spa-Francorchamps begin juni, de derde en vierde race van het seizoen op het programma voor komend weekend. Opnieuw in België, maar dit keer op het circuit van Zolder. Kan Colin Caresani daar weer de overmacht tonen die hij in de eerste twee races op Zandvoort liet zien? Zeventien BMW M2’s gaan van start en de meeste bestuurders daarvan zullen die vraag met nee beantwoorden.  

Noodweer
Wat een bizarre situatie ontstond er begin juni op Spa-Francorchamps. Dat een flinke hoosbui van ruim een uur zoveel schade kon toebrengen had werkelijk niemand verwacht. Het F1-circuit in de Belgische Ardennen staat er om bekend dat het er kan spoken, maar wat er die vrijdag na de vrije trainingen gebeurde leek ondenkbaar. De kracht van water werd eens te meer duidelijk en de organisatie kon echt niet anders dan het evenement cancelen. De teleurstelling bij rijders, teams en organisatie was immens groot, maar iedereen begreep dat dit overmacht was. Op naar het volgende evenement dus!

Top drie
De top drie van het klassement in de nieuwe VRM BMW M2 Cup komt ook op Zolder in actie. Colin Caresani is de te kloppen man, maar hij zal terdege rekening moeten houden met twee equipes die hem op de hielen zullen zitten. Op de tweede positie staat de equipe Willem Meijer en Jamie Vandenbalck, een sterke Nederlands-Belgische combinatie. Nummer drie staan Mark van der Aa en Koen Bogaerts. 

Getergd
Deze drie equipes zijn echter niet de enige kanshebbers voor de podiumplaatsen. Veel rijders van naam wisten op Zandvoort nog niet het volledige potentieel uit hun BMW M2 te halen en zijn nu getergd om in de aanval te gaan. Wat te denken van coureurs als Jack van der Ende, Kelvin Snoeks, Henry Zumbrink, Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot. Allemaal hebben ze een indrukwekkend staat van dienst en zij popelen om te laten zien dat ze ook in deze nieuwe klasse tot de titelkandidaten behoren.

Te lief
Daar komt nog bij dat ook de jonge generatie, waar ook Caresani natuurlijk toe behoort, zich wil laten gelden. De 17-jarige Maxime Oosten bijvoorbeeld behoorde in de vrije trainingen tot de snelste rijders op de baan. In de kwalificatie en de twee races op Zandvoort was hij echter te lief, waardoor hij zich het kaas van het brood liet eten en genoegen moest nemen met twee zesde plaatsen. Ook Daan Pijl kreeg niet de beloning waar hij na zijn poleposition voor de eerste race op Zandvoort rekende. Jong talent is er voldoende in de VRM BMW M2 Cup en op Zolder zullen zij allen hun potentieel willen tonen.

Nieuw bloed
Nieuwe deelnemers die op Spa hun debuut hadden willen maken zijn de Belgische equipes Tom en Guido Werckx en Gregory Eyckmans en Koen De Wit. De Nederlander Wiebe Wytzes vormt met zuiderbuur Gary Terclavers een nieuwe equipe en ook Xavier Stevens en Jochen Stevens maken op Zolder hun debuut in de VRM BMW M2 Cup.

Kampioenschappen
De VRM BMW M2 Cup is opgezet als twee officiële Nationale Kampioenschappen (KNAF en RACB), naar voorbeeld van de Ford Fiesta Cups BE en NL. Beiden kampioenschappen hebben een eigen reglement, klassement en podium, maar ook gezamenlijk een Overall Competitie. Het Nederlands kampioenschap kent ook een dealerkampioenschap, waaraan nu een zevental BMW-dealers deelneemt. Net als alle andere V-Max raceklassen is ook de VRM BMW M2 Cup voorzien van het betrouwbare rubber van Hankook Racetyres, verzorgd door Jan Paul van Dongen.

Programma
Op zaterdag 17 juli start de kwalificatie over 20 minuten om 10.15 uur. De eerst race van 60 minuten in de VRM BMW M2 Cup start zaterdagmiddag om 14.50 uur. De tweede race met dezelfde lengte staat op de agenda voor zondag om 12.10 uur. 

Voor meer inlichtingen over de VRM BMW M2 Cup
V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78, 4824 AM Breda
Dick van Elk
06-53798219
[email protected]