Voorbeschouwing

Voert Colin Caresani tijdens de Spa Euroraces opnieuw het veld aan?

00:00 01-06-2021

Tijdens de VRM Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort lieten de deelnemende BMW M2 equipes zien dat de Nationale autosport een publiekslieveling rijker is. Helaas nog even zonder toeschouwers op de tribunes en alleen via TV en YouTube te volgen, maar autosportliefhebbers weten nu dat het pakket van V-Max Racing Management een vol programma biedt met vier spectaculaire raceklassen voor coureurs op alle niveaus. Op Spa-Francorchamps staan op zaterdag 5 en zondag 6 juni weer twee races op het programma tijdens de Spa Euroraces. Gezien de lengte van het befaamde F1-circuit rijden de BMW M2-coureurs dit keer samen met de Supercar Challenge en dus kunnen we over de hele baan schitterende gevechten tegemoet zien.

Sterke top 3
Bij het debuut van de nieuwe VRM BMW M2 Cup liet Colin Caresani zien dat hij de te kloppen man is. Hij won beide races overtuigend. Verrassende tweede is de equipe Willem Meijer en Jamie Vandenbalck. Een sterke Nederlands-Belgische combinatie die in beide races op Zandvoort een tweede plaats scoorde. Ook de nummer drie in beide races, Mark van der Aa en Koen Bogaerts, maakte een uitstekende indruk en is er op Spa ook weer bij. 

Twee Nationale Kampioenschappen
De VRM BMW M2 Cup is opgezet als twee officiële Nationale Kampioenschappen (KNAF en RACB), naar voorbeeld van de Ford Fiesta Cups BE en NL. Beiden kampioenschappen hebben een eigen reglement, klassement en podium, maar ook gezamenlijk een Overall Competitie. Het Nederlands kampioenschap kent ook een dealerkampioenschap, waaraan nu een zevental BMW-dealers deelneemt. 

Rollende start
Net als de Supercar Challenge start de VRM BMW M2 Cup met een rollende start, op enige afstand achter de start van de Supercar Challenge. Net als alle andere V-Max raceklassen is ook de VRM BMW M2 Cup voorzien van het betrouwbare rubber van Hankook Racetyres, verzorgd door Jan Paul van Dongen.

Wie slaat terug?
Caresani en de equipes Vandenbalck-Meijer en Van der Aa-Bogaerts pakten alle podiumplaatsen op Zandvoort. Dat zullen alle andere deelnemers niet op zich laten zitten en op Spa-Francorchamps verwachten we dan ook felle strijd tussen de jeugd en de meer ervaren rijders. Elk van hen wil laten zien dat ook zij om de podiumplaatsen kunnen meestrijden.

18e team
Dit tweede evenement van de VRM BMW M2 Cup treedt met JJ Motorsport BE het 18e team (en derde Belgische team) toe aan de nieuwe snel groeiende klasse georganiseerd door V-Max Racing Management. Deelnemers bij JJ Motorsport BE zijn Guido Werckx en zijn neeftje Tom Werckx. 

Zaterdag 5 juni
Op zaterdag start de kwalificatie over 20 minuten, samen met de Sportdivisies van de Supercar Challenge, om 10.50 uur. De eerst race van 60 minuten plus één ronde van de VRM BMW M2 Cup start zaterdagmiddag om 14.45 uur.

Zondag 6 juni
De Spa Euroraces worden op zondagmiddag afgesloten met de tweede race, ook weer samen met de Supercar Challenge. De race van een uur plus één ronde start om 16.35 uur. Na afloop zullen we weten of de top 3 heeft weten stand te houden, of dat er zich meer coureurs met de titelstrijd gaan bemoeien. 

RTL7
Het is voor toeschouwers helaas nog niet mogelijk om bij de races op Spa-Francorchamps aanwezig te zijn, maar een uitgebreid verslag op RTL7 is te zien op zondag 20 juni van 14.30 tot 15.00 uur. De herhaling is op zaterdag 26 juni op dezelfde tijd. 

Voor meer inlichtingen over de VRM BMW M2 Cup
V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78, 4824 AM Breda
Dick van Elk
06-53798219
dickvanelk@vrm-m2cup.nl