en
Voorbeschouwing

Twintig BMW M2’s aan de start tijdens de Supercar Madness Finaleraces

09:15 26-10-2021

In het weekend van 29 tot en met 31 oktober is er een speciale editie van de VRM BMW M2 Cup tijdens één van de grootste racespektakels van de Benelux, de Supercar Madness Finaleraces powered by Hankook op het TT Circuit in Assen! Voor het eerst rijden de debuterende raceklassen van Dick van Elk (VRM BMW M2 CUP) en Hans van de Ven (BMW M2 CS Racing Cup Benelux) samen.Krachtverhoudingen
De BMW M2 CS Racing is de supersnelle raceauto die door BMW Motorsport zelf is ontwikkeld en dit seizoen furore maakt in onder andere Nederland en België. Waar Van Elk en Van de Ven dit seizoen elk hun eigen races organiseerden, rijden ze tijdens de Supercar Madness Finaleraces voor het eerst samen en volgend jaar zullen zij alle races samen rijden. Iedereen is dan ook enorm benieuwd hoe de onderlinge krachtsverhoudingen zijn. Verschillende winnaars
Dit hele seizoen laten de deelnemers aan de VRM BMW M2 Cup zien dat de M2 een auto is met enorm veel potentie en de races zijn zonder meer spectaculair te noemen. Tijdens de vijf evenementen die dit seizoen zijn gereden stonden er al vijf verschillende winnaars op de hoogste trede. Op voorhand valt daarom ook onmogelijk te zeggen wie zich na de Supercar Madness Finaleraces tot eerste kampioen in de VRM BMW M2 Cup zal mogen kronen.

Beste papieren
De beste papieren zijn nu voor het eerst dit seizoen in handen van de equipe Willem Meijer/Jamie Vandenbalck. Na twee evenementen waar zij minder goed scoorden hebben zij de laatste twee evenementen flink toegeslagen en hebben ze Colin Caresani van de eerste positie verdreven. 

Aangetikt
Caresani ging vanaf de allereerste race aan de leiding en leek vrijwel niet te kloppen, maar het pechduiveltje heeft ook hem gevonden. In de eerste race tijdens het Spa Racing Festival ging de 17-jarige vanaf de start aan de leiding, maar met de finish in zicht werd hij aangetikt in een ultieme poging de leiding over te nemen. Caresani verloor belangrijke punten, waardoor hij nu gezakt is naar de tweede positie.

Geen kans
De derde positie in het klassement is voor Maxime Oosten. De jonge Fries heeft een achterstand van twintig punten en maakt dus in theorie ook nog kans op de titel. Oosten heeft echter andere verplichtingen en is helaas niet aanwezig om voor de titel te vechten.

Pro Am
De deelnemers uit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux komen allemaal uit België en zijn onderverdeeld in Pro en AM coureurs. 

Toppers
Bij de Pro’s gaat Stienes Longin aan de leiding, op de voet gevolgd door Giovanni Scamardi en Tom van Rompuy. Bij de AM’s gaat Peter Guelinckx, de teamgenoot van Longin, aan de leiding voor Joeri Janssens en Erik Qvick. Bij de Pro-Am’s gaat Steven Brams aan kop voor Raf Beliën en Andries Beliën.  

 
Gretige rijders
Wat de toekomst van de BMW M2 Cups gaat brengen zal dus voor het eerst te zien zijn tijdens de Supercar Madness Finaleraces powered by Hankook op het TT Circuit in Assen. Twintig gretige equipes die strijden om de overwinning en bovendien voor de mooiste trofee, de titel van de dit jaar debuterende BMW M2 Cups!

Programma
Op vrijdag 29 oktober start de kwalificatie over 20 minuten om 16.00 uur. Op zaterdag 30 oktober begint de eerste race van een uur om  14.55 uur. De tweede race met dezelfde lengte staat op het programma voor zondagochtend om 11.55 uur. Dan zal eindelijk bekend zijn wie de eerste kampioenen van de VRM BMW M2 Cup en de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zullen zijn!

Op TV
Een extra lang verslag van beide races is op RTL7 te zien op zondag 14 november van 14.00 tot 15.00 uur. De herhaling is op zaterdag 20 november op dezelfde tijd.