This championship ran from 2021 to 2023 and has ended. Watch all races from previous seasons. Open videos
Voorbeschouwing

Drie BMW M2-races tijdens de BetCity Trophy of the Dunes

09:23 13-09-2023

De coureurs van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux hebben even geduld moeten hebben na de laatste races op Circuit Zolder begin juli. Maar tijdens de BetCity Trophy of the Dunes kunnen zij en het publiek hun hart ophalen, want dit keer mogen zij maar liefst drie races rijden!

Aangepast raceformat
De BMW M2 CS Racing Cup Benelux begint aan de BetCity Trophy of the Dunes met een iets aangepast raceformat. De kwalificatie bestaat uit twee sessies van 15 minuten. In de eerste sessie D1 rijdt de eerste rijder van de equipe een tijd en in de tweede sessie D2 de tweede. Teams mogen zelf bepalen wie in welke sessie rijdt en wanneer er maar één coureur op de auto is rijdt die uiteraard beide sessies.

Drie races
De BMW M2-coureurs rijden tijdens de Trophy of the Dunes drie races. De eerste race op zaterdag duurt zoals gebruikelijk een uur. De startopstelling voor deze race wordt bepaald door de snelste tijden uit de twee gecombineerde kwalificatiesessies. Op zondag zijn er twee sprintraces van 30 minuten. De startopstelling van de eerste race wordt bepaald door de tijden uit de eerste kwalificatiesessie D1, de tweede grid uit D2. Alle drie de races beginnen met een rollende start.

Tussenklassement
Met vier equipes, waarvan drie equipes de top drie in het tussenklassement bepalen, speelt Bas Koeten Racing een belangrijke rol in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Equipe Senna van Soelen/Leyton Fourie heeft al laten zien dat zij het te kloppen team zijn. Tijdens de Zolder Supercar Madness was daar echter equipe Dirk Warmerdam/Dante Rappange die met twee zeges de spanning in het klassement weer terug bracht, terwijl ook de derde Bas Koeten equipe Sen Roodenburg/Gianni van de Craats met constante prestaties stabiel op de tweede plaats staat. Van Soelen en Fourie hebben 114 punten, beide nummers twee hebben 97 punten, dus de titelstrijd ligt met nog drie evenementen op het programma nog volledig open. Ook Berry van Elk (87) en Jayden Post (78) zijn nog altijd kansrijk.

Gasten
De vierde Bas Koeten-equipe wordt gevormd door de Belg Pierre-Ettienne Bordet en de Fransman Viron Alexandre. Zij rijden als equipe een druk programma, want zij maken tijdens de Trophy of the Dunes ook hun opwachting in beide races van de Supercar Challenge.

Trophy klassement
In het BMW M2 Trophy klassement voor rijders vanaf 45 jaar kunnen Patrick de Vreede en Rogier de Leeuw goede zaken doen. Zij gaan met 128 punten aan de leiding van het tussenklassement en nummer twee, equipe Sandra van der Sloot/John van der Voort, is er komend weekend helaas niet bij.

Comeback
Goed om te zien dat Kelvin Snoeks weer van de partij is in de wit-groene MV Motorsport BMW M2 met startnummer 10. Snoeks heeft dit seizoen nog niet gereden, maar zal zich ongetwijfeld weer in de voorhoede melden.

Programma
Op vrijdag 15 september rijdt de BMW M2 CS Racing Cup Benelux alleen de vrije trainingen. Zaterdagochtend om 11.00 uur begint de eerste kwalificatiesessie D1 van 15 minuten, om 10.20 uur gevolgd door sessie D2. Zaterdagmiddag volgt de eerste wedstrijd van 60 minuten om 15:55 uur. Op zondag begint de eerste race van 30 minuten om 10.40 uur, de tweede wedstrijd met een zelfde tijdsduur start om 14.55 uur.

Tickets
Tickets voor de BetCity Trophy of the Dunes zijn te bestellen via www.trophyofthedunes.nl

Op TV
Uitgebreide videoverslagen van alle races worden door RTL7 uitgezonden in het TV-programma Autosport NL en zijn terug te kijken via de site www.vrm-m2cup.nl